Akaydın’ın Eşi Kanser Ameliyatı Geçirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Günseli Akaydın, kolon ve meme kanseri ameliyatı oldu.

Akaydın’ın Eşi Kanser Ameliyatı Geçirdi
Başkan Akaydın, 6.5 saat süren ameliyat boyunca hastaneden ayrılmadı. Başkan Akaydın, “3 ay önce kızımın başından benzer bir durum geçti. Zor bir dönem” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın (61), Özel Medstar Hastanesi'nde kolon ve göğüs kanseri ameliyatı oldu. Sabah saatlerinde 37 yıllık eşini ameliyathaneye uğurlayan Başkan Akaydın, operasyon tamamlanıncaya kadar hastaneden ayrılmadı. Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Dr. Günseli Akaydın’ın sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 6.5 saat süren ameliyatı sona erdi. Başkan Akaydın’ı belediyedeki mesai arkadaşları ve partililer yalnız bırakmadı. Ameliyat sonrası Başkan Akaydın ve ameliyata giren doktorlar açıklama yaptı. Başkan Akaydın, “Çok değerli eşim Dr. Günseli Akaydın, önemli bir rahatsızlıkla karşı karşıya kaldı. Bütün ekip arkadaşlarım, hepsi üniversiteden arkadaşlarım, meslektaşlarım konuyu el birliği ile ele aldılar. Medstar Hastanesi'nde çok seçkin hekimleri yer aldı. O kadar gururluyum ki, çok teknik, çok güzel, seri bir ameliyat başardılar. Bu ekip benim yakın mesai arkadaşlarım Türkiye’nin en seçkin ekibidir. Daha perdenin arkasında başka arkadaşlarım da var. Onların hepsine teşekkür ediyorum. Duygulu bir anım. Çok geçmiş olsun diliyorum kendi kendime. İnşallah en kısa zamanda bu işi en iyi şekilde tamamlarız. 09.30’da başladı ameliyat saat 16.00’da bitti. Zor bir dönem, çünkü üç ay önce kızımın başından da benzer bir durum geçti. Bu dönemde bütün arkadaşlarım çok büyük destek oldular” dedi.

Eşinin hastalığının 9 gün önce fark edildiğini hatırlatan Başkan Akaydın, “9 gün önce tespit edildikten sonra ilave tetkikler yapıldı, 2 gün önce ameliyata karar verildi.

2 ayrı ameliyat beraber uygulandı.Onun için uzun sürdü ameliyat. Çok teknolojik bir ameliyat oldu. Benim için çok zor bir dönem gerçekten” diye konuştu.

Başkan Aklaydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini sabah telefonla aradığını sözlerine ekledi.

"ERKEN EVREYDİ"
Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ise Günseli Akaydın’ın sağlık durumu hakkında şu bilgileri verdi:

“Burada hem meme kanseri hem de kolon kanseri ile karşı karşıyaydık. Gerçekten şanslıydık. Her ikisi de erken evreydi. Ama özellikli bir durumdu. Ailede de olduğu için her iki memenin de çıkarılması gerekiyordu. Çok kapsamlı iki ameliyat birden yapıldı. Hem kozmetik açıdan hem de kalın bağırsak için son derece başarılı iki ameliyat oldu” diye konuştu.

Önlerindeki 24 saatlik sürenin önemine işaret eden Prof. Dr. Özdoğan, “Birkaç saat yoğun bakımda tutacağız. Ama yoğun bakım gerekçesi yok. Sadece gözlem için yatıyor. Birazdan odasına alınacak. Bundan sonraki süreçte patoloji raporları önemli. Çıkan sonuçlara göre değerlendirme yapacağız. Belki bir süre koruyucu kemoterapi alacağını düşünüyoruz. Onu patoloji sonuçları netleştirecek. İnşallah en kısa sürede yaşama dönecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA