Nevşehir ve Kayseri’de Uyuşturucu Operasyonu

Nevşehir polisi, Nevşehir ve Kayseri’de uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi.

Nevşehir ve Kayseri’de Uyuşturucu Operasyonu
6 ayrı adreste eş zamanlı yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, il merkezinin yanı sıra Avanos ve Ürgüp ilçesinde uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik çalışma yapıldı. D.C., H.D., D.K., E.G., S.A., ve F.K. isimli şahısların kendi yetiştirdikleri veya Kayseri’de ‘torbacı’ tabir edilen şahıslardan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Nevşehir ve ilçelerinde sattıkları tespit edildi.

Kayseri ve Nevşehir il merkezinin yanı sıra Avanos ve Ürgüp ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen D.C., H.D., D.K., E.G., S.A. ve F.K. isimli şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde alarak kullanan 45 şüpheli şahıs hakkında da yasal işlem yapıldı. Operasyon kapsamında yakalanan şüpheli şahıslardan 214,69 gram kubar esrar maddesi, 9,12 gram toz esrar maddesi, 1,55 gram eroin maddesi, 89 adet uyuşturucu hap ve 605 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

"Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları" gerekçesiyle gözaltına alınan şahıslardan S.A. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, D.C., H.D., D.K., E.G. ve F.K. adliyeye sevk edildi

Kaynak: İHA