Gümüşçay Köyünde Yaralar Sarılıyor

Pazar günü akşam saatlerinde büyük bir sel felaketinin yaşandığı Alaşehir’in Gümüşçay köyünde yaralar sarılıyor.

Gümüşçay Köyünde Yaralar Sarılıyor
İl Özel İdaresi’ne bağlı iş makineleri Pazartesi günüden bu yana köyde çamurla kaplanan yolları açma çalışmalarını sürdürken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de köyde yağış ve selden ürünleri zarar gören çiftçilerin dilekçelerini aldı.
Pazartesi günü sabah saatlerinde köye ulaşan İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler iş makineleri ile yol açma ve dolgu çalışması başlattı. Üç gündür köyde çalışan ekiplerin bugün saat 20:00’ye kadar çalışacakları bildirildi.

İl Genel Meclisi Üyeleri Fedayi Kozan ve Ali Çürük, sabah saatlerinde Gümüşçay köyüne giderek köyde Özel İdare’ye bağlı iş makineleri ile yapılan çalışmaları inceledi, köy muhtarı Mustafa Çetin ile görüştü.

Öte yandan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları da köyde yağış ve selden ürünleri zarar gören çiftçilerden dilekçe aldı. Alınan bilgiye göre Gümüşçay köyünde 70, Killik beldesinde 120 ve Çakırcaali köyünde de 50 çiftçi kendilerine gelen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarına zarar dilekçesi verdi. Bazı üreticilerin de ilçeye giderek dilekçelerini müdürlüğe verdikleri öğrenildi.
Kaynak: İHA