Eski Belediye Başkanının İsimi Caddeye Verildi

Yalova Belediye Meclisi aldığı kararla Yalı Caddesi'nin ismini Cengiz Koçal Caddesi olarak değiştirdi.

Eski Belediye Başkanının İsimi Caddeye Verildi
Yalova Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısının 2'nci oturumunda İsim Komisyonu tarafından ildeki cadde ve sokaklara verilen yeni isimler karara bağladı. Bu kapsamda ilin en eski caddelerinden birisi olan Yalı Caddesi'nin de ismi değiştirildi. Caddeye geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Yalova Belediyesi eski Başkanlarından Cengiz Koçal'ın adı verildi.

Öte yandan yine geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Yalova'nın ilk milletvekili Turan Koçal'ın ismi de bir caddeye verildi.

Bahçelievler Mahallesi Spor Caddesi ile Rüstempaşa Mahallesi Şahin Sokak'ın köprü yapımından sonra birleşmesi nedeniyle yeni oluşan bu caddeye Turan Koçal Caddesi adı kondu.

İsim Komisyonu diğer yandan geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Ak Şemsettin Köprüsü'nün ismini de onayladı. Bu kararlar sonrasında söz alan İsim Komisyonu üyesi ve Belediye Meclisi üyesi Halit Güleç, "Ben mevcut caddelerin isimlerinin değiştirilmesini doğru bulmuyorum. Yalı Caddesi'nin de isminin bu nedenle değiştirilmiş olması çok yerinde bir karar olmadı. Öte yandan açılışı yapılıp halka duyurulan Ak Şemsettin Köprüsü'nün isminin de açılıştan sonra onaylanması çok etik bir durum değil" dedi.

Belediye Meclisi İmar Komisyonundan gelen konuların görüşülmesi ile birlikte Ağustos ayı toplantısını tamamladı.
Kaynak: İHA