"20. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği"

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de düzenlenen "20. Uluslararası Kuşburnu Pestil Kültür ve Turizm Şenliği" başladı.

Kent ekonomisi için büyük önemi bulunan kuşburnu ve pestilin tanıtımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen şenlikte etkinlikler, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Vali Yusuf Mayda ve Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından Miniasim Şelalesi'ne kuşburnu suyu dökülmesiyle başladı.

Daha sonra mehteran takımı eşliğinde Zafer Meydanı'na kadar yapılan kortej yürüyüşünden sonra halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından aynı alanda bulunan şenlik fuarı ile Güneri Kadirbeyoğlu Sokağı'nın açılışı protokol üyeleri tarafından yapıldı.

Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, şenliklerle geleneksel kültürün yaşatıldığını ve gelecek nesillere aktarıldığını belirterek, "Gümüşhane Türk kültürüne kattığı düşünce, sanat ve folklorik malzeme bakımından ülkemizin zengin illerinden biridir. Bu yıl 20'ncisini gerçekleştireceğimiz şenliğimiz kuşburnu ve pestilin tanıtımının yanında aynı zamanda bir kültür festivalidir. Bu festivaller gerçekleştirildikleri bölgelere çeşitli faydalar sağlamaktadır. Bu faydalar, turizm sezonunun uzatılması ve turizmin çeşitlendirilmesidir" diye konuştu,

Şenlikte, beş gün boyunca yarışmalar, şiir dinletileri ve konserler gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA