Karakaş Atlantis Altın Fiyatlarındaki Düşüş ve Kur Farkından Zarar Etti

İSTANBUL - Karakaş Atlantis, yılın ilk altı ayında, altın fiyatlarındaki düşüş ve kur farkından dolayı 9,2 milyon lira zarar ettiğini açıkladı.

Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan gelir tablosuna göre, şirket 2013'ün ilk yarısında 9 milyon 257 bin 861 lira zarar açıkladı.

Karakaş Atlantis'ten yapılan yazılı açıklamada ise geçen yılın ilk 6 aylık döneminde 191 milyon 158 bin 538 lira olan hasılatlarının bu yılın aynı döneminde 352 milyon 987 bin 174 liraya çıkmasına rağmen, kur farklarından ve altın fiyatlarındaki düşüşten dolayı bilançoda zarar oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, bu dönemde de kapasite kullanım oranın geçen yılın aynı dönemine göre herhangi bir olumsuz değişiklik göstermediği bildirildi.

Altın fiyatlarındaki düşüşün devam etmesinin, kur dengesizliğinin ve maliyet artışlarının bilançoyu yılın ilk 6 ayında olumsuz etkilediğinin dile getirildiği açıklamada, "Fakat şirketin ciro, bölgesel genişleme, bankalarla sürdürülen pos çalışmaları ve diğer projelerinin sağlıklı bir şekilde tüm hızıyla devam etmesiyle 2013 yılı ciro hedefi olan 700 milyon liranın ilk 6 ayda yüzde 50,2'si gerçekleştirilmiştir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şirketimizin halka arzında 94 lira olan gram altın fiyatları kısa zamanda 102 lira seviyelerini test etmiştir. Fakat akabinde çok kısa zaman içinde altında devam eden düzeltme hareketinin etkisi ile 31 Ocak 2012'de 95 lira, 29 Mart 2013'te 92,50 lira ve son olarak açıklanan bilançoda baz alınan 28 Haziran 2013 tarihindeki fiyat olan 74 lira fiyat seviyeleri oluşmuştur.

Altının ons fiyatındaki elde olmayan bu sert değer düşüşleri bilançomuzu olumsuz etkilemiştir. Şu anda altının gram fiyatı 83 liradan işlem görse de son açıklanan bilançomuzda esas alınan altının gram fiyatı 74 lira olarak kayıtlara geçtiğinden dolayı altın stoklarımızın bu durumdan olumsuz etkilenmesi sonucunda bilançomuzda olumsuz bir tablo ortaya çıkmıştır."

Kaynak: AA