ABD’li Senatörden Konteyner Kente Ziyaret

ABD Senato Dışişleri Komitesi üyesi Senatör Bob Corker, Kilis’in Öncüpınar ilçesinde Suriyeli sığınmacıların konakladığı konteyner kenti ziyaret etti.

Konteyner kente gelen ABD heyetine Kilis Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe ve Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Yunus Emre Bayrak eşlik etti. Konteyner kenti ziyaretleri sırasında Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe’den bilgi alan heyet, daha sonra kamp içerisindeki sağlık binalarını ve sosyal tesisler ile hastaneyi gezdi. Mahalle temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Senatör Corker, daha önce de konteyner kenti ziyaret ettiğini belirtti.

Türkiye’ye sığınan Suriyeliler’in dünya standartların üstünde misafir edildiğine bizzat kendisinin şahit olduğunu ifade eden Corker, başta Kilis Valiliği’ne ve valilik çalışanlarına ve yardıma ihtiyacı olan herkese el uzatan Türkiye’ye teşekkür ettiğini söyledi.

Sosyal tesis ziyareti sırasında Suriyelilerin hediye verdiği Corker, tesislerde üretilen ürünlerden de satın aldı. ABD heyeti, incelemelerinin ardından Kilis’ten ayrıldı.
Kaynak: İHA