Kapadokya'da Yoga Festivali Düzenlendi

Nevşehir'de, bir yoga eğitim merkezince "Uluslararası Kapadokya Yoga Festivali" düzenlendi.

Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Rusya, İsrail ve Fransa'dan Nevşehir'e gelen yaklaşık 500 kişi, kentteki bir otelde düzenlenen festival kapsamında eğitmenler gözetiminde yoga yaptı.

Yoga eğitmeni Akif Manaf, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yılın her ayı yoga festivalleri düzenliyoruz. Bu, dünyada bir ilktir. Sloganımız 'Yıl boyu yoga, yıl boyu festival.' Şu an Kapadokya'dayız. Bu, uluslararası bir festivaldir. Bu tür organizasyonlar yoga alanında dünyanın hiçbir yerinde organize edilmiyor sadece Türkiye'de var" dedi.

Bu festivaller sayesinde Türkiye'nin dünya çapında bir yoga merkezi haline geldiğini vurgulayan Manaf, yoga alanında Türkiye'nin gösterdiği gelişim sayesinde insanların artık Hindistan'da değil, Türkiye'de yoga eğitimi aldıkları dile getirdi.

Amaçlarının yogayı insanlara doğru şekilde öğretebilmek olduğunu belirten Manaf, "İnsanlar yogayı daha derinden hissedebilir ve yoganın sıkıcı sadece oturup meditasyon yapmaktan ibaret olmadığını anlayabilirler. Yoga sadece meditasyon değil, çok daha fazlasıdır" dedi.

Yoga konusunda toplumda ön yargılar oluştuğunu, özellikle insanların yogayı Hinduizm ve Budizm ile özdeşleştirdiğini ifade eden Manaf, "Bu zamana kadar yogayla ilgili 25 civarında kitap yazdım. Bu kitaplarda yoganın gerçek yönünü anlatıyoruz. Yoganın hiçbir dinle ilgisi olmadığını anlatıyoruz" diye konuştu.

Yoganın, daha verimli, mutlu ve neşeli insan olmak için bir araç olduğunu vurgulayan Manaf, merkezlerinin kuruluş amacının yogayı insanlara doğru bir şekilde öğretmek olduğunu kaydetti.

Kapadokya'daki eğitimlerin 4 gün sürdüğünü belirten Manaf, eğitim sonrası katılımcıların yoga yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA