Siirt Valisi Aydın, Yeni Havaalanı Arazisinde İncelemelerde Bulundu

SİİRT - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Siirt'te yeni bir havalimanı yapımı konusundaki girişimlerinin devam ettiğini belirtti.

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören ile yapılması istenen yeni havalimanı için düşünülen alternatif arazide incelemelerde bulunan Vali Aydın, Siirt Havalimanı Müdürü Mahmut Demirpençe'den bilgi aldı. Vali Aydın, mevcut havalimanın teknik açıdan yetersiz olduğu için yeni havalimanı istediklerini söyledi.

Halen kullanımda olan havalimanın büyük uçakların inmesine imkan vermediğini, bunun da ulaşımda aksamalara yol açtığını ve bir çok firmanın tarifeli seferler düzenlemesini engellediğini belirten Aydın, şunları söyledi

"Siirt''n büyük bir yolcu potansiyeli bulunuyor. Özellikle İstanbul'a düzenlenecek olan seferlerde doluluk oranı geçmişte olduğu Türkiye ortalamasının üstünde olur. Yeni bir hava limanın yapılmasını istiyoruz. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ile görüştüm, kendileri de bu görüşümüzü uygun gördüler. Bayramdan sonra teknik bir heyetle gelip inceleme yapacaklar. Biz onlara Gökçebağ köyü Kurtalan ve Şirvan yolu üzerinde üç alternatif yer sunacağız. Şu anda incelemelerde bulunduğumuz Gökçebağ köyü civarındaki arazi 5 bin dönüm ve mülkiyeti Devlet Hava Meydanları İşletmesine ait dolayısıyla istimlak gerektirmiyor. Yapılacak teknik incelemelerin uygun olması halinde yeni havalimanın burada olması için girişimlerimizi sürdüreceğiz."

Siirt'ten haftada yalnız 3 gün Ankara'ya sefer olduğunu hatırlatan Ören de Siirt-İstanbul arasında tarifeli uçak seferlerinin düzenlenmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA