Millitvekili Erdoğan, Ardıl Baraj İnşaatını İnceledi

GAZİANTEP - Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban'da yapımına başlanan Ardıl Barajının inceledi.

Erdoğan, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Ak Parti Araban İl Genel Meclisi üyeleri Şıh Mehmet Ulukök ve Halit Ömeroğlu ile baraj yapım alanını gezdi, DSİ 20. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Erdoğan, 50 yılı aşkın süreden beri yapılması gündemde olan ancak bir türlyü başlanmayan sulama barajının yapımına başlandığını, yarım asırdan sonra barajın yapılmasının kendisini duygulandırdığını belirtti.

2015 yılında tamamlanmasın planlanan baraj için 95 milyon lira harcanacağını, barajla 25 bin dönüm arazinin suya kavuşacağını ifade eden Erdoğan, "Gölbaşı Çetintepe Barajı''ın da inşaatı başlatılarak tamamlanması sonunda burada toplanacak olan su ile de Ziyaret Köyü Çat Boğazı mevkiine yapılacak olan Çat Boğazı Barajı da tamalanacak. Böylece Araban ovası tamamen sulanarak geçim kaynağı tamamen tarım olan ilçenin ekonomik gelir seviyesi önemli ölçüde artaca" dedi.

DSİ 20. Bölge Müdürü Aydın da Erdoğan'ın, Ardıl Barajında olduğu gibi Doğanpınar, Çetintepe ve Çat Boğazı barajlarının da yapılması için yoğun çaba göstermesi sonucunda çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de Milletvekili Mehmet Erdoğan'a teşekkür etti.

Kaynak: AA