Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Karabük'te

KARABÜK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, birkaç gün daha iktidarda kalabilmek için kendi insanının ölümüne seyirci kalan bir diktatör" dedi.

Şahin, partisinin Yenice İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, ramazan ayında İslam coğrafyasındaki bazı diktatörlerin halkına zulüm yaptığını, bu mübarek ayı onlara zehir ettiğini söyledi.

Suriye'de 100 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirten Şahin, "400 bini aşkın insan ülkemize sığındı. Ürdün'e, Lübnan'a sığınanlar, ülkemize sığınanlardan daha fazla. Her gün insanlar hayatını kaybediyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, birkaç gün daha iktidarda kalabilmek için kendi insanının ölümüne seyirci kalan bir diktatör. Şu mübarek ramazan ayına hürmet et, Müslümanlar oruç ibadetlerini huzur içinde yaşasın. Bunların böyle bir düşünceleri yok" diye konuştu.

Şahin, bir yıl önce Mısır'da seçim yapıldığını ve bir siyasi partinin iktidara getirildiğini hatırlatarak, "Bir yıl oldu, askeri darbe yaptılar. Biz burada huzur içinde iftarlarımızı açarken Mısırlı kardeşlerimizin durumu yüreklerimizi dağlıyor. Keşke bunlar olmasaydı. 1,5 milyarlık İslam alemi, huzur ve barış içerisinde ramazanı yaşayabilseydi. Ülkemizde ufak olumsuzluklara rağmen bunu yaşamanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

Ramazanda oruç tutmanın insan hayatını birçok yönden düzene soktuğuna işaret eden Şahin, şunları söyledi:

"Bu mübarek ayda sağlık sorunları olanın rahatsızlıkları düzene giriyor. Her şeyi düzenli yapıyorsun, ben bunu yaşıyorum. Ramazan ayında suç oranları da çok düşüyor. Karabük Emniyet Müdürü'nden bilgi aldım. Ramazan ayından önceki 3 hafta ve ramazan içindeki 3 hafta yaşanan suç oranlarını bana verdi. Bugün Yenice'deyiz. Burada yaşanan suç oranlarında yüzde 37 azalma olmuş. Her yerde böyle. Bir başka ilçe Eskipazar'da yüzde 72 azalma yaşanmış. Bu ne demek? Mübarek ramazan ayı gelince bakış farklılaşıyor. Sevecen bir anlayış, huzur ve barış geliyor. Bu ayda olanları 11 aya yaymayı Allah nasip eder inşallah."

Kaynak: AA