Melikgazi Ramazan Ayı Denetimlerine Devam Ediyor

KAYSERİ - Melikgazi Belediyesi ramazan ayı öncesinde piyasa denetimlerinin çok yönlü olarak devam ettirileceğini bildirdi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan işyerlerinin ruhsat, işyeri açma, çalışanların sağlık karnesi gibi işlemlerin bilgisayarla takip edildiğini söyledi.

Ramazan ayı münasebeti ile özelikle denetim ve halk sağlığı birimlerinde izinleri kaldırdıklarını ifade eden Büyükkılıç, "Zabıta ve Veteriner Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerince ilçe sınırları içerisinde yer alan işyerleri sürekli olarak denetlenmektedir. Aynı zamanda işyerlerini mesleki oda ve dernek yetkililerince denetlenmektir. Örneğin Fırıncılar Odasınca Fırınlar, Lokantacılar ve Pastacılar Odasınca lokanta ve pastaneler denetlenmektedir. Ramazan ayı ile birlikte bu mübarek ayın bereketine gölge düşürmek ve istismar etmek isteyenlere fırsat verilmeyecektir. Bu neden ile çok yönlü ve çok amaçlı denetimlerimiz sıklaştırılmış olup tüm hızı ile devam etmektedir" dedi.

Büyükkılıç, açıkta, araç arkasında, dükkân önünde tatlı, pasta, ekmek gibi satışların kesinlikle yasak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çok yönlü ve sürekli olarak yapılan denetimlerde özellikle etiket bulundurma zorunluluğu ve son kullanma tarihleri konusunda titizlik gösteriyoruz. Esnafımızda bu durmdan memnun. Bu sayede huzurlu ve sağlıklı bir ramazan için art niyetlilere imkân tanımıyoruz. Güzel bir ramazan geçirmek için belediyenin tüm imkânlarını seferber ediyoruz. Hemşerilerimize huzurlu ve sağlıklı ramazan ayları temenni ediyorum."

Kaynak: AA