Türkiye'nin En Yüksek Gölü Yatırımcıları Bekliyor

AĞRI - Aras Dağları'ndaki 2 bin 241 rakımlı lav set gölü olan, kırmızı benekli alabalıkları ve eşsiz doğa manzarasıyla dikkat çeken Balık Gölü, yatırımcıları bekliyor.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine 26,Doğubayazıt ilçesine ise 60 kilometre uzaklıkta bulunan ve çevresindeki dağlardan gelen küçük dereler, kıyısındaki pınarlar ve yeraltı sularıyla beslenen Türkiye'nin en yüksekteki gölü konumundaki Balık Gölü'nde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Tekinarslan, gölün kentin en değerli doğa güzelliklerinden biri olduğunu söyledi.

Tekinarslan, gölün içerisinde barındırdığı endemik alabalıkla belki de dünyada benzeri olamayan bir göle sahip olduklarını dile getirerek, Türkiye'nin en yüksek coğrafyasında bulunan balık gölü için çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde buradaki balık türünün neslinin devamı için bir takım çalışmalar yapacaklarını anlatan Tekinarslan, "Göl koruma planını hazırlamaktayız. Gölümüzün henüz kıyı kenar çizgisi belirlenmiş değil. İmarla ilgili herhangi bir karar alınmış değil. Avcılıkla ilgili herhangi bir çalışma yapılmış değil. İnşallah bunları da yapıp, öncelikle bu doğa güzelliği dünyanın tabiat harikasından biri olan Balık Gölü'nü öncelikle ciddi bir koruma altına almayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Turizm yatırımları için burada işletmecilerin önünü açacaklarını ve onlara destek olacaklarını vurgulayan Tekinarslan, buralarda ciddi bir konaklama tesisine ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Daha önce burada dinlenme tesisleri ve lokantaların olduğunu bildiklerini kaydeden Tekinarslan, şöyle devam etti:

"Fakat terör ortamının etkisiyle bir dönem buralarda çalışmalara ara verildi.

Dolayısıyla buralarda dinlenme tesisleri yapmak isteyenler için biz onlara her türlü kolaylığı kamu imkanlarıyla sağlamış olacağız. Arkasından da sportif aktiviteler yapılacak. Ümit ediyorum ki ülkemizin hak ettiği huzur ortamı devamlılık kazanacak ve Balık Gölü'nün, belki Abant kadar belki İsviçre'deki göller kadar ziyaretçi toplayacağı kanaatindeyiz. Huzur içerisinde insanlarımız burada hem hayvancılık yapacak hem balıkçılık yapacak. Tüm Türkiye'yi burada dinlenmeye, ağırlamaya davet ediyoruz."

Balık Gölü'nün çevresindeki köylerde yaşayan Mehmet Birlik de sürece sonuna kadar destek verdiklerini ve burada yaşayan vatandaşlarda büyük bir sevinç olduğunu belirterek, "Herkesin bu süreci desteklemesi gerekir. Terör olayları endişesiyle insanlar buralara gelmekten çekiniyordu ama şimdi hiçbir şey yok. İnsanlar gönül rahatlığıyla buralara gelebilirler. Buraya yatırım yapmalarını bekliyoruz. Bu doğa güzelliğine tüm Türkiye'yi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA