Başkentteki İncirli Cami'nin Mahyasında İmam İmzası

ANKARA - İncirli Merkez Camisi'nde imamın tasarımını yaptığı mahya dikkat çekiyor.

İncirli Merkez Camisi İmamı Enes Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahyayı, 20 günde tasarlayıp yaptığını ve üzerinde "Namaz dinin direğidir" yazdığını söyledi.

Yaman, "Meşakkatli ama bir o kada rda zevkli bu iş. Yandığında etrafa verdiği ışıl ışıl görüntü zahmetin boşa gitmediğini gösteriyor" dedi.

Osmanlı döneminden gelen mahya geleneğini sürdürdüklerini anlatan Yaman, mahyaların camilere ayrı güzellik kattığını "Caminin güzelliğini gören burada namaz kılmak istiyor" sözleriyle dile getirdi.

Yaman, demir kalıp üzerine montajlanarak, hortum lambalarla aydınlanan mahyada her harf için 10-15 lamba kullanılmasıyla yaklaşık 200 lambanın yer aldığını, ancak, mahyanın yapımından ziyade asılmasının zor olduğunu ifade etti.

Mahyayı iki minare arasına sığdırmaya çalıştıklarını, bu şekilde asılıp gerdirilmesinin çok zor olduğunu ifade eden Yaman, "Minareye yaklaşık 10 kez çıkıyoruz. Ramazan boyunca akşam ezanı ile birlikte mahyaları yakıyoruz, sabah ezanında söndürüyoruz. Dışarıdan gelenler bile mahyalara baktığında Ramazan ayında olduğumuzu anlıyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA