80 Yaşındaki Cambaz, Yarım Asırdır Tahta Çubuklar Üzerinde Yürüyor

BİTLİS - Yunus Okur - Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki festival, fuar ve şenliklerin uzun bacaklı cambazı 80 yaşındaki Necati Davulcu, katıldığı etkinliklerde sergilediği performansla dikkati çekiyor.

Erzurumlu cambaz Davulcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşamının 50 yılını 3 metrelik tahta çubuklar üzerinde yürüyerek geçirdiğini söyledi.

Bu yönüyle fuar, festival, açılış ve şenliklerin vazgeçilmezi haline geldiğini belirten Davulcu, kimsenin kolay kolay yapmaya cesaret edemediği bir işi, yarım asırdır sürdürdüğünü ifade etti.

Çubuklar üzerinde yürümeyi ağabeyinden öğrendiğini dile getiren Davulcu, şöyle konuştu:

"50 yıldır tahta çubuklar üzerinde yürüyorum. Doğunun en uzun adamı olarak bilinirim. Vatandaşlar bana 'Cambaz Necati' lakabını verdi. 80 yaşındayım ama hala uzun çubuklar üzerinde yürüyüp cambazlık yapıyorum. 3 metrelik çubuklar üzerinde yaklaşık 3 kilometre yürüyebiliyorum. Yaşıma rağmen sıkıntısız şekilde cambazlık yaptığımı görenler şaşırıyor."

Davulcu, zor bir mesleği olmasına rağmen işini ilk günkü gibi heyecanla yaptığına değinerek, "Ekmek paramı buradan kazanıyor, ailemin geçimini sağlıyorum. Bu nedenle de yorulmak nedir bilmiyorum. Türkiye'nin birçok kentinde düzenlenen açılış ve festivallerde görev alıyorum" dedi.

Kaynak: AA