Erzurum’dan Yılın Altı Ayında En Yüksek Tutarda İhracat Azerbaycan’a Yapıldı

Haziran ayında 3.2, bu yılın ilk altı ayında ise 16.8 milyon TL tutarında ihracatın kaydedildiği Erzurum’dan, en fazla ihracat yapılan ülke Azerbaycan, en yüksek tutarda ihracat gerçekleştiren sektör ise Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri oldu.

TİM VERİLERİ
Türkiye İhracatçılar Meclisi Haziran ayı verilerine göre, Erzurum’dan yılın altı ayında en yüksek tutarda ihracat Azerbaycan’a yapıldı. 7.9 milyon dolar tutarında ihracatın kaydedildiği bu ülkeyi 2.5 milyon dolarla Gürcistan, 1.6 milyon dolarla Ukrayna izledi. Azerbaycan’ın Erzurum ihracatındaki payı yüzde 47’ye ulaştı.

ÜLKELER VE İHRACAT
Ocak-Haziran döneminde Irak’a bir, İran İslam Cumhuriyeti’ne 1.4 milyon dolar, Birleşik Devletlere 268, Libya’ya 119, Rusya Federasyonu’na 843, Tacikistan’a 329, Yemen’e 68, Yunanistan’a 52, Arnavutluk’a 36, İsrail’e 76, Kosova’ya 40, Makedonya’ya 17, Tunus’a 39, Türkmenistan’a 17 bin dolarlık ihracat gerçekleşti
ÜRÜNLER
Erzurum’dan ihraç edilen ürünler içinde Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri 2.6 milyon dolarla ilk sırada yer alırken, bu sektörü 2.4 milyon dolarla Ağaç mamulleri, 2.2 milyon dolarla çelik, 2 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1.9 milyon dolarla makine ve aksamları, 1.6 milyon dolarla demir ve demir dışı metaller izledi.
Kaynak: İHA