Artvin'de Kapalı Endeskopik Bel Fıtığı Ameliyatı Gerçekleştiriliyor

ARTVİN - Artvin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ekrem Akbaş, Türkiye'de bir kaç hastanede yapılan kapalı endeskopik bel fıtığı ameliyatının, Karadeniz Bölgesinde sadece Artvin'de uygulandığını söyledi.

Akbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tam Endoskopik Lomber Disk Cerrahisi olarak adlandırılan kapalı endeskopik bel fıtığı ameliyatının Türkiye'de bir süre önce uygulanmaya başlandığını belirterek, "Kapalı endoskopik bel fıtığı ameliyatı, yaklaşık 4 aydır Artvin Devlet Hastanemizde uygulanıyor. Türkiye'de bir kaç hastanede yapılan bu ameliyat, Karadeniz Bölgesinde sadece ilimizde uygulanmaktadır" dedi.

Akbaş, yöntemin Artvin'de uygulanmasının son derece sevindirici olduğunu ifade etti.

Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi Mesut Demir, hastanede yaklaşık 40 kişinin kapalı endeskopik yöntemle bel fıtığı ameliyatı olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar hastalarımızı çevre illere sevk ediyorduk. Artık hastanemizde oluşturulan cihaz, ekipman ve atanan değerli doktorlarımız sayesinde çok önemli ameliyatları başarıyla gerçekleştiriyoruz. Hasta sevk etmiyoruz, aksine çevre illerin yanı sıra Ankara, İstanbul ve Tekirdağ'dan bu ameliyatı olmak için gelen çok sayıda hastamız var. Yaklaşık 15 dakika süren ameliyatın ardından hastalarımız iki saat sonra ayağa kalkabiliyor."

Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Ali Güven Yörükoğlu, açıklamaların ardından Trabzon, Rize, Samsun ve İstanbul'daki çeşitli hastane ve üniversitelerde görev yapan doktorlara, Tam Endoskopik Lomber Disk Cerrahisi konusunda eğitim verdi.

Yörükoğlu ve ekibi, eğitimin ardından bel fıtığı rahatsızlığı bulunan Nazım Aksamaz'ı kapalı cerrahi yöntemle ameliyat etti. Aksamaz, yaklaşık 15 dakika süren operasyonun ardından iki saat sonra yürüdü.

Aksamaz, yıllardır bel fıtığı hastalığıyla mücadele ettiğini anlatarak, "Ameliyatın ardından hiçbir ağrım kalmadı, kendimi çok iyi hissediyorum. Kalkıp herkes gibi yürüyebilirim. Ağrı çeken herkese sesleniyorum, hiç korkmasınlar bu yöntemle ameliyat olsunlar" diye konuştu.

Kaynak: AA