Stk’lar Mısır’daki Askeri Darbeyi Yürüyüşle Protesto Etti

Mısır’da yaşanan askeri darbeyi protesto için Fatih Camii avlusunda toplanan çeşitli STK üyesi 2 bin kişi Saraçhane Parkı’na yürüdü.

Stk’lar Mısır’daki Askeri Darbeyi Yürüyüşle Protesto Etti
Mısır’da Arap Baharı ile devrilen Hüsnü Mubarek’ten sonra yönetimin başına getirilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin askeri darbe ile yıkılması Fatih'te düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Fatih Camii'nde cuma namazının ardından harekete geçen yaklaşık 2 bin eylemci, darbe ile görevden uzaklaştırılan Mursi’nin posterlerini taşıdı. “İşbirlikçi Sisi hesap verecek ','İslami hareket engellenemez ','Dik dur eğilme Müslümanlar seninle' diye slogan atan grup Saraçhane Parkı’nda toplandı. Burada ellerinde taşıdıkları Türk ve Mısır Bayrakları ve Mursi’nin posterleri açan eylemciler Arapça ve Türkçe sloganlar atarak askeri darbe ile görevden uzaklaştırılan Mursi’ye destek verdi.

Grup adına bir konuşma yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Size müjde veriyorum şuanda Mısır’ın bütün meydanları darbeye karşı olan Mısır halkı tarafından doldurulmuş durumda. ABD’nin İsrail’in kuklası olan Sisi, Mursi ile pazarlık yapmak istemekte ve kaybettiğini kendisini de gördü. Bütün dünya şunu çok iyi bilsin; emperyalistler, Siyonistler, haksızlar, katiller artık dünyada bütün mazlumlar için sokakları dolduracak insanlar var. Bizler de sadece bunlardan birileriyiz. Şimdi ordu darbe yaptı. ABD kanunlarına göre seçimle gelen bir iktidara darbe yapan bir ordu varsa ABD yardım etmeyeceğini kanunlaştırdı. Her yıl 1 milyar 400 milyon dolar Mısır ordusuna yardım ediyor. Şimdi Mısır ordusuna yardımı kesecek misiniz yoksa iki yüzlülüğünüze devam mı edeceksiniz. Her darbeniz bizi yeniden güçlendirdi. Siz sadece Mısır’a darbe yaptığınızı düşündünüz ama Mısır halkıyla beraber bütün dünyanın başkentleri harekete geçti. Mursi’nin yardımına bütün dünya halkları koştu. Sisi’nin yardımına ise sadece İsrail ve ABD geldi. Bu Mısır ordusuna bir çift sözüm var. Bugüne kadar hep darbeler yaptınız. Kime karşısınız siz. Mısır halkına mı karşısınız İsrail ile yaptığınız bütün savaşları kaybettiniz” diye konuştu.

Grup, başta gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak olmak üzere diğer katılımcıların konuşmalarıyla son buldu.
Kaynak: İHA