Omü Tıp Fakültesi’nde Misafir Öğrenci Eğitimleri Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nde Gürcü öğrencilerin Yaz Staj Programı başladı.

Omü Tıp Fakültesi’nde Misafir Öğrenci Eğitimleri Başladı
OMÜ Tıp Fakültesi ve Tbilisi (Tiflis) Devlet Tıp Üniversitesi arasında yapılan tıp eğitiminde işbirliği anlaşması sonrası tıp fakültesi öğrencilerine ve çeşitli ihtisas dallarında uzmanlık öğrencilerine yönelik olarak OMÜ Tıp Fakültesi'nde düzenlenen Yaz Staj Programı için 54 öğrenci ve araştırma görevlisi çeşitli anabilim dallarındaki eğitim almak için Samsun'a geldi

Bir aylık dönem boyunca OMÜ Tıp Fakültesi'nde eğitim görecek toplam 46 öğrenci çeşitli anabilim dallarında klinik uygulamaları gözlemleyecek. Ayrıca bilgi ve görgülerini arttırmak için OMÜ Tıp Fakültesi’ni tercih eden 8 araştırma görevlisi de eğitimlerine başladı.

Asistan misafir katılımcıların 6 aya kadar kalabilecekleri programda Türkiye’nin, Samsun’un ve OMÜ’nün tanıtımı yanında bilimin paylaşılması da hedefleniyor. Öğrenciler, yakın dostluk ilişkileri olan Gürcistan kültürü ile Türkiye kültürünün birbirini tanımasına da katkıda bulunması amacıyla organize edilen programa seçildiklerinden dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Öğrenci topluluğuna rehberlik yapan Tblisi State Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı’ndan öğretim üyesi Prof. Dr. Omar Samushia geçen yıl bir benzeri düzenlenen yaz stajının öğrencilerine çok faydalı olduğunu ve öğrencinin gelmek için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Samushia, iki üniversite arasında hayata geçirilen tıp eğitimi protokollerinin artarak devam etmesini arzu ettiklerini bildirdi.

OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu ise komşu ülkelerde bulunan tıp fakülteleriyle ilişkilerin geliştirilmesinin artarak sürmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Şahinoğlu, “Bu yıl üçüncü grup olarak staja gelen öğrencilerin asistanlık ve uzmanlık dönemlerinde de fakültemizi tercih ediyor olmaları da bizler için ayrı bir kıvanç kaynağıdır" dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin son yıllarda yaptığı atılımların yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da yankı bulduğunu belirten Şahinoğlu, "Bunun en güzel örneğinin Meksika ve Trinidad-Tobago'dan da öğrencilerin staj için fakültemizi seçmiş olmalarıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA