Yamaç Paraşütü Pilotlarının Can Güvenliği Onlara Emanet

ÇANKIRI - Çankırı'nın Bayramören ilçesinde devam eden "XC Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışmaları"nın 13 kişilik profesyonel sağlık ekibi, olası kazalara karşı görev yapıyor.

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin Birim Koordinatörü İbrahim Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayramören'de yapılan uçuşlara 150 sporcunun katıldığını belirtti.

Yarışmaların başladığı günden beri 2 pratisyen hekim, 8 sağlık personeli ve 3 ambulans şoförü olmak üzere 13 personelle hizmet verdiklerini ifade eden Saygılı, yarışmanın son gününe kadar yarışmacılarla ilgileneceklerini söyledi.

Organizasyon öncesi bölgede yer belirleme çalışmalarında bulunduklarının altını çizen Saygılı, "Daha sonra kamp alanında çadırlarımızı kurarak çalışmalarımıza başladık. Bölgeye tamamen hakimiz. Yamaç paraşütü için ilçeye gelen sporcuların kaza geçirmeleri durumunda acil müdahalede bulunmak üzere gece gündüz bekliyoruz. Görevimizin tamamlanacağı günün akşamına kadar buradayız. Umarız bu yıl herhangi bir olay yaşanmaz."

UMKE birim görevlisi Doktor Emrah Ergin de 112 Acil sağlık ekibiyle bağlantılı çalıştıklarını aktararak, "UMKE olarak ilk müdahaleyi yapıyoruz. 112 Acil sağlık ekipleriyle hastaları en yakın hastaneye naklediyoruz" diye konuştu.

Görevli doktor Hakan Bölükbaşı da ilçeye gelen sporcuların sağlığının korunması için ve olası kazalara karşı kamp alanında arazi aracını ve ambulansı hazır beklettiklerini kaydetti.

Yarışmalar, 7 Temmuz Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA