Manavgat Belediyesinin İçme Suyu İnşaatı Projesi'nin Açılışı Yapıldı

ANTALYA - Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, gelecek 50 yıl ilçede su sıkıntısının yaşanmayacağını, halkın bundan sonra kaliteli ve daha temiz suya kavuşacağını söyledi.

Manavgat Belediyesinin, Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı destekli İçme Suyu İnşaatı Projesi tamamlandı. Ulukapı Sülek Tepesi'nde yapılan açılışa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile davetliler katıldı.

Sözen, 18 ayda tamamlanan projenin Avrupa Birliği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 20 milyon 294 bin avro hibe kredisi ile yapıldığını söyledi.

2012 Ocak ayında başlayan çalışmalar kapsamında 22,2 kilometre yeni içme suyu hattı döşendiğini anlatan Sözen, "Kanserojen madde içeren eski asbest boruları da içeren 41 kilometrelik hat iyileştirilmesi yapıldı. Ulukapı Sülek Tepesi'ne 10 bin metreküplük su deposu inşa edildi. 5 adet derin su kuyu pompası temin ve montajı ile 3 adet mevcut su kuyusunun da pompa değişimi yapıldı. İçme suyu hatları döşenirken, 600 milimetre ve 800 milimetre çapında dev içme suyu boruları kullanıldı. Manavgat ile turizm bölgeleri Kızılağaç ve Sorgun'un dışında Hatıplar, Ulukapı, Çeltikçi'de içme suyu altyapısı yenilendi" dedi.

1,5 yıldır devam eden büyük içme suyu projesi çalışmaları yürürken Manavgat Belediyesi bünyesinde Manavgat Su ve Kanalizasyon İşletmesi kurulduğunu belirten Sözen, MASKİ'nin kuruluşu ile Manavgat halkına daha kaliteli su hizmeti götürülmeye başlandığını vurguladı.

Manavgat'ın her yıl yüzde 7-8 oranında büyüdüğünü kaydeden Sözen, "Hala 1970'lerde yapılan su hattını kullanıyorduk. Dolayısıyla su kenti olan Manavgat'ta evlerde su sorunu yaşanıyordu. Manavgat'ın birçok yerinde kansorejen borular kullanılıyordu. Bunların tamamı değişti. Pompajlar, dev jeneratör sistemleri oluşturduk. Böylece gelecek 50 yıl ilçede su sıkıntısının yaşanmayacak. Proje, ilçeye yapılan en büyük projelerden biri oldu" diye konuştu.

Akaydın da Manavgat halkına en yararlı projelerinden birinin hayata geçtiğine işaret etti.

Açılışın ardından Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda Onur Akın, konser verdi. Konserin ardından Sözen, Akın'a plaket ve çiçek verdi.

Kaynak: AA