Gümüşhane’de 30 Aile Eğitici Adayı Eğitimini Tamamladı

Gümüşhane’de Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında düzenlenen eğitici eğitimi semineri tamamlandı.

Gümüşhane’de 30 Aile Eğitici Adayı Eğitimini Tamamladı
Gönüllü 30 eğitici adayının katıldığı ve dört dün süren seminer değerlendirme çalışması ile tamamlandı.
Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen seminerde formatör Ayten Kurtul, Gümüşhane Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Saime Sahinöz, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Burhan Çakıcı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Salih Güran, Yrd. Doç. Dr. Ali Çiftçi, Araştırma Görevlisi Taşkın Kılıç tarafından AEP kapsamında aile eğitimi ve iletişimi, hukuk, sağlık, medya ve iktisat alanlarında eğitim verildi.

Seminerde ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personellerinden Sosyal Çalışmacılar Rahmi Koçoğlu, Mehmet Okyay Akgöl ve Psikolog Kübra Doğan tarafından eğitim ortamının yönetilmesi, ailelerle eğitim, eğitim öncesi hazırlıklar, eğitim ortamının yönetilmesi, eğitim materyallerinin yerelleştirilmesi konularında eğitim verildi.

Eğitim programına katılan bireylerin farklı kurumlardan ve gönüllülük esasına göre seçildiğini ifade eden yetkililer, alanında uzman eğitimcilerin katılımıyla dört gün süren eğitim semineri süresince farklı etkinlikler düzenlenerek katılımcıların eğitime etkin olarak katılımlarının sağlandığını ve eğitim sonrasında yapılan değerlendirme çalışması ile Aile Eğitim Programının (AEP) sona erdiğini söyledi.

Kaynak: İHA