Yetim ve Kimsesiz Çocuklar Gençlik Kampı Etkinliklerinde

KASTAMONU - Sevgi Evlerinde ve Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocukların, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kastamonu'daki Yaz Gençlik Kampı'nda çeşitli etkinliklere katıldığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Kahraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Kamplarından kuruluşlarında kalan çocukların da yararlandığını söyledi.

Kuruma bağlı kız ve erkek yurtlarında kalan 16-18 yaş arası tüm çocukların kampların etkinliklerine katıldığı ifade eden Kahraman, en son paintball oyununu oynadıklarını belirtti.

Özellikle erkek çocukların bu spora ilgi gösterdiklerini belirten Kahraman, şöyle konuştu:

"Kampta bulunan ip parkuru, tırmanma parkuru, bisiklet parkuru ve paintball oyunu gibi etkinliklerle çocuklarımızın bir takım kabiliyetlerini ve yeteneklerini görme ve gözlemleme fırsatı elde etmiş oluyoruz. Buradaki etkinlikler, çocuklarımızın yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Ayrıca çocuklarımız, bu kamplarda Türkiye'nin ve dünyanın yakından tanıdığı isimleri görme, onları tanıma imkanı elde etmiş oluyorlar. Son olarak Dünya Şampiyonu Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve TRT'nin başarılı spor spikeri Erdoğan Arıkan ile vakit geçirme fırsatını elde ettiler."

Kahraman, kurum olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün yaz kamplarından protokol kapsamında yararlanmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA