Bakan Davutoğlu, Somali'de Yaralanan Polisleri Ziyaret Etti…

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Somali’deki Türk Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilen bombalı terör saldırısıyla ilgili, "Afrika stratejimizin bir temel giriş kapısı olarak Somali'ye yönelik politikamızda hiçbir değişiklik olmayacaktır.

Her zaman Somali'deki kardeşlerimizin yanında olacağız. Başlattığımız işi yarım bırakmayacağımız" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Somali’deki Türk Büyükelçiliği’ne gerçekleştiren bombalı saldırıda yaralanan polisleri ziyaret etti. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Davutoğlu, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Afrika stratejimizin bir temel giriş kapısı olarak Somali'ye yönelik politikamızda, kardeşlik duygularımızda hiçbir değişiklik olmayacaktır. Her zaman Somali'deki kardeşlerimizin yanında olacağız. Başlattığımız işi yarım bırakmayacağımız. Bu başlattığımız iş hem insani yardımlar anlamında hem de Afrika'ya dönük stratejimiz anlamında hedefine ulaşacaktır. Bizi yıldırmak isteyenler göreceklerdir ki bu milleti yıldırmak, bu milleti çıktığı bir yoldan alıkoymak mümkün değildir. İnşallah Somali'de yine insani yardımlara devam edeceğiz. Ama bundan sonra çok daha fazla tedbirler alacağız" şeklinde konuştu.

Mogadişu'da yeni bir büyükelçilik binasının çalışmalarına başlandığını bildiren Davutoğlu, "İnşallah daha da korunaklı bir şekilde bu binalarımızı yapmaya kararlıyız. Her halükarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu temsil görevini kalplere şayan bir şekilde yerine getirme kudretine sahiptir" dedi

Kaynak: İHA