Anne Kedinin Yavru Sevgisi

TRABZON - Trabzon'da bir otoparkta yavrusu ölen kedinin, hafifçe ısırarak uyandırmaya çalıştığı yavrusunun yanından hiç ayrılmaması, onu yalaması ve başka kedileri de onun yanına yaklaştırmaması vatandaşları duygulandırdı.

Eski Trabzon Belediyesi arkasındaki belediyeye ait otoparka gece saatlerinde geldiği anlaşılan kedi yavrusu, park halindeki bir otomobilin altında henüz belirlenemeyen sebeple öldü. Otomobilin sabah saatlerinde sahibi tarafından otoparktan alınması sonrası ise duygulu anlar yaşandı.

Herhangi bir yarası bulunmadığı gözlenen yavru kedinin annesi, yavrusunun hareketsiz yattığını görünce otoparktan ayrılmadı. Araçlarıyla otoparka gelen vatandaşlarca rahatsız edilmesine rağmen yavrusunun yanından ayrılmayan anne kedi, zaman zaman yavrusunu hafifçe ısırıp uyandırmaya çalışıp yaladı.

Zarar verecekleri endişesiyle diğer kedileri ve otopark görevlilerini de ölen yavrusunun yanına yaklaştırmak istemeyen anne kedi, otoparktaki araçların altında saklanarak yavrusunu gözetlemeyi sürdürdü.

Ölen yavru kedi bir süre sonra otopark görevlilerince süpürge ve kürek yardımı ile bir gazeteye sarılarak bulunduğu yerden alındı. Anne kedinin yavrusunun arkasından bakması ve öldüğü yeri koklaması görenleri duygulandırdı.

Otopark görevlisi Hüseyin Alemdar, yavrusu ölen kedinin davranışlarından etkilendiğini ifade ederek, "Sabah otoparka gelip işi devraldığımda küçük bir kedinin yerde yattığını, annesinin de ona yaklaştığını gördüm. Anne kedi yaklaştıktan sonra yavrusunu koklamaya başlayınca dikkati çekti" dedi.

Bu durumun kendisini duygulandırdığını söyleyen Alemdar, "Anne kedi ölen yavrusunu koklayınca duygulandım. Biraz seyredince anne kedinin uzaklaşmadığını fark ettim. Yavrusunu kolladı, yanına diğer kedileri de bizi de yanaştırmadı. Ben saldırır diye yaklaşamadım" diye konuştu.

Kaynak: AA