"rekabet Kurulu ve İlgili Yargı Kararları Sempozyumu" 6 Aralık'ta

ANKARA - Rekabet Kurumu ile Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsünun işbirliğinde düzenlenen "Rekabet Kurulu ve İlgili Yargı Kararları Sempozyumu"nun dördüncüsü 6 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Rekabet Kurumu ile Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü, "Rekabet Kurulu ve İlgili Yargı Kararları Sempozyumu"nun dördüncüsünü 6 Aralık'ta düzenleyecek.

Sempozyumun bir bölümünde seçici kurul tarafından belirlenen üç tebliğin sunulması planlanıyor. Sempozyumda tebliğ sunacak konuşmacılar, kurallara uygun olarak hazırlanmış çalışmaları gönderen araştırmacılar arasından seçici kurulca belirlenecek.

Tebliğin konusunu oluşturacak kurul kararlarının, karara karşı dava açılmamak suretiyle kesinleşmiş veya dava açılmışsa en azından Danıştay 13. Dairesince esastan karara bağlanmış olması, 10 sayfadan az olmamak üzere hazırlanacak tebliğ taslaklarının, en geç 4 Ekim'e kadar ilgili adrese iletilmesi gerekiyor.

Seçici kurul akademisyenler, Rekabet Kurumu mensupları ile uygulamacılardan oluşacak.

Kurulun tebliğ sayısına bağlı olarak18 Ekim'e kadar değerlendirmesini tamamlaması planlanıyor. Gönderilen tebliğ taslakları, daha önce aynı veya benzer konunun herhangi bir sempozyum kapsamında sunulmuş olup olmadığı, tebliğ konusunun güncelliği, rekabet hukuku uygulaması bakımından önemi, sunulacak tebliğlerin aynı içerikte olmaması gibi hususlara dikkat edilerek belirlenecek..

Sempozyumda sunulan tebliğler ve tartışmalar sempozyum kitabı olarak yayımlanacak.

Kaynak: AA