Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki Personelle İftarda Buluştu

KAYSERİ - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, itfaiye ve zabıta personeliyle iftarda buluştu..

Erciyes'deki Kardan Adam Tesislerindeki iftarda konuşan Özhaseki, Kayseri'de her şeyin iyi gittiğini söyledi.

Şehirde alt ve üst yapı probleminin olmadığına dikkati çeken Özhaseki,"Devasa projeler yapıyoruz şükür Allah'a. Belediye açısından baktığımızda işler mükemmel gidiyor. Bunun dışında dört tane üniversitemiz oldu. Dört tane sanayi bölgemiz var. Kayseri'de bir hareket var, bir bereket var. Bu hareket ve bereket içinde belediye üzerine düşeni yapıyor. Kayseri'yi ayağa kaldıracak çok büyük projelere imza atıyor. Hep de ilklere imza atıyoruz. Siz hiç duydunuz mu bir ırmağın üzerine kocaman baraj yapmış cebinden hiç para çıkmamış bir belediye? Yok öyle bir şey. Yamula'yı yaptık biz. Spor tesisleri de öyle. Milli maçlar veriliyor Kayseri'ye. Galatasaray-Fenerbahçe maçını Kayseri'ye verdiler. Eylül'ün başında oynanacak Dünya Kupası eleme maçını da Kayseri'ye verdiler" diye konuştu.

Kayseri'deki uyuma da dikkati çeken Özhaseki, şöyle devam etti:

"Kendi içimizde iyi bir uyumumuz var. Belediye başkanı arkadaşlarımızla kardeş gibiyiz. Hiçbir sıkıntımız yok. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da, İzmir'de, başka yerlerde belediye başkanlarının bırakın bir araya gelmelerini birbirlerine selam bile vermezler. Sadece belediye olarak da değil, siyasilerle de iyiyiz. Milletvekilleri ile bakanımızla hiçbir problemimiz yok. Her işimize de koşuyorlar sağ olsunlar. Parti il teşkilatı ile müthiş bir uyumumuz var. İyilik üzerine anlaşmış insanlar var ve gayret ediyorlar. Ticaret Odasıyla, Sanayi Odasıyla, Vilayetle, Askeriye ile hiçbir sorunumuz yok. Bu şehirde örnek bir kalkınma var, huzur var."

-Aç ve açıkta olan yok

Kayseri'de de her toplumda olduğu gibi fakir insanların olabileceğini, işleri iyi gitmeyenlerin, zarar edenlerin, sıkıntıya girenlerin bulunabileceğini belirten Başkan Özhaseki, "Bir tek Allah'ın kulu açım ya da dışarıda kaldım üzerimi örtecek kimse yok derse belediye başkanı olarak ben ondan şikayetçi olurum. Çünkü böyle bir şey yok. Kim açsa, kim açıktaysa buyursun. Bakanım yok diyen varsa gelsin buyursun. Teminat veriyorum" şeklinde konuştu.

-Büyükşehir en güvenilir kamu kurumu

Kayseri'de son birkaç sene içerisinde 7-8 tane anket yapıldığını anımsatan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bu anketlerde şu soruldu. Denildi ki; Kayseri'de en çok güvendiğiniz kamu kurumu hangisidir. Aklınıza gelen kamu kuruluşlarının hepsini yazdılar. Hepsinde de Allah'a şükür ki Büyükşehir Belediyesi birinci sırada çıktı. Vatandaşın güvenini aldık biz. Onun dışında başarı anketlerinde de zaten birinci çıkıyoruz çok şükür. Çalışıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz. Hemşehrilerimiz geriye doğru düşünsünler, belediye başkanlığı dönemimizi gözden geçirsinler. İlçe belediye başkanlarımızın da öyle. Ne kötü bir işe rastlarlar, ne kavgaya rastlarlar, ne aile yaşantısı olarak ortaya çıkan çoluğumuz çocuğumuz vardır, ne onların bir dedikodusu vardır. Allah'a şükür olmaz öyle şeyler. Bizi sadece çalışırken, iyi işler yaparken görmüşlerdir. O yüzden de insanlar bunu biliyorlar, bütün anketlere de bu yansıyor zaten."

Kaynak: AA