Van'a Yatırım İçin 164 Kişi Sırada Bekliyor

VAN - Van Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında düzenlenen Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Toplantısında 164 yeni yatırımcının arazi tahsisi için sırada beklediği belirtildi.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun başkanlığında OSB Bölge Müdürlüğü hizmet binasında yapılan toplantıda, ilk olarak Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimleri yapıldı.

Seçimler sonrası Müteşebbis Heyet Başkanlığına Vali Karaloğlu, Başkan Vekilliğine Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına Necmeddin Çok, Başkan Yardımcılığına Fazıl Kaplan, Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Ömer Ete, Ali Taşdemir ve Hasan Ölmez getirildi.

Vali Karaloğlu, yeni yönetime önemli görevler düştüğünü söyledi.

Sadece yönetmek değil kaliteli yatırımcı bulmaları tavsiyesinde de bulunan Karaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımcıların her geçen gün artmasının da sevindirici olduğunu belirtti.

Karaloğlu, arsa tahsisi yapılan ve şu anda inşaata başlamayanlarla ilgili hatırlatıcı yazı yazmalarını, kısa süre içinde inşaatına başlamayanların tahsislerinin iptal edilmesi talimatını verdi.

Karaloğlu, ayrıca arsası tahsisi iptal edilenlerin ise acil yatırım sırası bekleyen yatırımcılara tahsis edilmesini istedi.

-164 yatırımcı sıra bekliyor

Toplantıda söz alan OSB Bölge Müdürü Hadi Mirahmetoğlu ise müteşebbis heyetine organize sanayi bölgesinin son durumuyla ilgili bilgi verdi.

OSB'nin 44 hektarlık alana bitişik olan 60 hektarlık alana ait imar planının Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını kaydeden Mirahmetoğlu, 164 yatırımcının da arsa tahsisi için sıra beklediğini söyledi.

Mirahmetoğlu, daha önce arsa tahsisi yapılan ve şu ana kadar fabrika inşaatına başlamayan yatırımcıların olduğunu hatırlattı.

Toplantı sonrası Vali Karaloğlu, müteşebbis heyeti ile karo üretimi yapılan bir fabrikada incelemelerde bulundu.

Kaynak: AA