Muş'ta Aile Hekimlerinin Görev Yeri Değişmine Tepki

MUŞ - Muş Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayşe Tunç, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının görev yerlerinin değiştirilerek, başka kurumlara görevlendirilmelerinin yanlış olduğunu söyledi.

Muş Aile Hekimleri Derneği, aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının hastane acillerinde, 112 acillerinde, dispanserlerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevlendirilecekleri, bunun da aile sağlığı merkezlerinde ve köylerde verilen hizmetlerde aksaklıklar meydana getirileceği ileri sürdü..

Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ayşe Tunç, aile hekimlerine ihtiyaç duyulduğunda, hekimlerin zaten gönüllü olarak hizmet verdiğini kaydetti.

Aile hekimlerinin görev yerlerinin değiştirilmesine kesinlikle karşı olduklarını ifade eden Dr. Tunç, "Avrupa ortaklamasının üzerinde yüzde 97 başarı oranı olan, anne ve bebek ölümlerini yarı yarıya azaltan, halkın sağlık sisteminden memnuniyetini yüzde 80'e çıkmasını sağlayan aile hekimliği uygulamasıdır. Muş İlinde güzel sürecin tüm illere yansıması dileğimizdir" dedi.

Dr. Tunç, yeni yönetmelik değişikliği ile aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının hastane acillerinde, 112 acillerinde, dispanserlerde, ağız ve diş sağlığı merkezlerinde görevlendirilecekleri, bunun da aile sağlığı merkezlerinde ve köylerde verilen hizmetlerde aksaklıklar meydana getirileceğini ifade etti.

Kaynak: AA