MTOSB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi MTOSB'ye Devredildi

İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, düzenlenen törenle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan MTOSB yönetimine devredildi.

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaptıkları atılımlarla eğitimde İçel’i Türkiye’nin 1 numarası haline getirdiklerini söyledi.

İçel Valiliği tarafından yürütülen 'Mesleki Eğitimi Geliştirme Projesi' kapsamında MTOSB içinde açılan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin devri dolayısıyla MTOSB Yönetim Binası'nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Güzeloğlu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de katıldı.

Törende bir konuşma yapan Güzeloğlu, İçel’de göreve başladığı ilk gün eğitimle ilgili verileri aldığını anımsatarak, “Bu noktada ilimiz okul öncesinden mesleki eğitime kadar yetersiz bir konumdaydı. Yaptığımız atılımlarla eğitimde İçel’i Türkiye'nin 1 numarası ve örnek alınan markası haline getirdik. Yüzde 20’lerde olan mesleki eğitim rakamını Türkiye ortalamasını aşarak yüzde 50’lere getirdik. 100 olan mesleki okul sayısını da 3 yıl içerisinde 126 yaptık. İçel daha büyük hedefler elde edecek. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. MTOSB büyük bir gelişmenin merkezidir. Ölçek olarak büyüklüğü isteyerek çalışacağız” dedi.

Okulun yapılacak yurtla gelecek yıl yatılı hale geleceği müjdesini de veren Güzeloğlu, “Türkiye’nin her tarafından okulumuza talep var. Okulumuz Türkiye’nin teknik bir üniversite kampüsü kadar iddialı olacak. Okulun ilimizle buluşmasında öncülük eden Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MTOSB’de 3. bölgenin yer tespitinin yapıldığı bilgisini veren Güzeloğlu, şöyle devam etti: “Ama bu İçel’e yetmeyecek. Bu büyüklüğün gerekliliği doğrultusunda İçel’de 4-5 bölge yapılacak. Ekonomik yatırımlar gerçekçi değerlendirmeler ve tespitlerle olur. Bu noktada MTOSB Meslek Lisesi tamamlayıcı bir nişanı şeref ve prestij meselesidir.”
İl Milli Eğitim Müdürü Gül ise “MTOSB’de açılan eğitimin ve pratiğin bir arada yürütüldüğü, Türkiye’de model olan okulun projesi Valimize aittir. Valimizin destekleriyle böyle bir okulu kısa bir süre içerisinde tamamlayarak 2011 yılında eğitim-öğretime sunduk. Valimizin katkılarıyla İçel'de kaliteli mesleki eğitime başladık” ifadelerini kullandı.

MTOSB Başkanı Tekli de “Mesleki okullarımıza baktığımızda atölyelerin zayıf kaldığını gördük. En iyi atölye ortamı, üretim yapan tesislerin öğrencilerle buluşturulmasıyla oluşturulacaktı. Bizler de Valimize ara eleman yetiştirmekte sıkıntı yaşadığımızı ve bu konuda bir proje yapmak istediğimizi ilettik. Sonrasında çalışmalara başladık. Öte yandan OSB yönetim binamızın her tuğlasında Valimizin emeği var. Sanayicilerimizle buluşma noktasında hafta sonlarını bölgemizde geçiren Valimize, bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Güzeloğlu, Gül ve Tekli arasında devir teslim belgeleri imzalandı. Törende ayrıca, okulun yapımına katkı veren kurumların temsilcilerine Vali Güzeloğlu tarafından plaket verildi.

Sabri Tekli de Güzeloğlu’na bir plaket takdim etti.

Öte yandan, okulun daha fazla öğrenciye eğitim verebilmesi amacıyla Şişecam sponsorluğunda inşa edilen ek binanın Eylül ayı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Kaynak: İHA