Kars'ta 37 Yıllık Kan Davası Sona Erdi

KARS - Kars'ta aynı aile fertleri arasında 37 yıldır süren kan davası, Vali Eyüp Tepe'nin girişimleriyle son buldu.

Merkez Verimli köyünde yaşayan Ayılmaz aileleri arasında 37 yıl önce belirlenemeyen nedenle çıkan kavgada 3 kişi hayatını kaybetmiş, ailenin bazı fertleri başka bir köye göç etmişti.

Bu olayın ardından her iki aile arasında başlayan kan davası Vali Eyüp Tepe ve Kars Barış Derneği üyelerinin araya girmesiyle sona erdi. Yıllardır görüşmeyen aile fertleri verilen iftar yemeğinde barıştırıldı.

Vali Tepe, bir restorantta düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ailelere biraraya geldikleri için teşekkür etti.

Ramazan ayında barışın sağlandığı için mutlu olduklarını ifade eden Tepe, "Hayırların yarıştığı ayda barışı gerçekleştirmiş olmak sizler için en büyük onur. Ben de sizler adına mutluyum. Ümidim bu barışların bu topraklardan daim olmasını sağlamak. İnşallah sizler burada taraflar olarak bir ve beraber olacaksınız. Kars'taki bütün husumetlerin sona ermesini diliyorum. Barışınız daim olsun" diye konuştu.

Kars Barış Derneği Kurucusu Zihni Çelebi de aynı aile fertleri arasındaki kan davasının uzun süredir devam ettiğini anımsatarak, her iki ailenin barıştan yana olduklarını söyledi.

-"40 yaşındaki yeğenimi tanımıyorum-

Aile üyelerinden Mehmet Ali Talipoğlu da barışın sağlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, her iki evde de birer kardeşinin bulunduğunu anlattı.

Yaklaşık 40 yıldır diğer evde bulunan yeğenlerini görmediğine dikkati çeken Talipoğlu, "Yeğenlerimin nasıl kişiler olduklarını bilmiyorum. Onlar merkez Çerme köyünde yaşıyor ben Verimli köyünde yaşıyorum. İnşallah bundan sonrası güzel olur. Yeğenim 40 yaşında ama onu tanımıyorum" diye konuştu.

Yemek, Kars Müftüsü Mehmet Genç'in yaptığı duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA