Dört Bin Kişi Kent Meydanında İftar Etti

AMASYA - Amasya'nın Merzifon İlçesinde belediye tarafından organize edilen iftar programında yaklaşık 4 bin kişi meydanda orucunu açtı.

Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, böylesine geniş çaplı bir iftar programını ilk kez düzenlediklerini söyledi.

Ramazan etkinlikleri kapsamında birçok program vesilesiyle Merzifonluları bir araya getirdiklerini hatırlatan Aydınlı, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı birlik ve beraberlik duygularının perçinleştiği, kardeşlik ve dayanışmanın ön plana çıktığı mübarek bir zaman dilimi. Merzifon Belediyesi olarak çok çeşitli etkinlikler vesilesiyle hemşehrilerimizin bir araya gelmesini sağlıyoruz ancak ilk kez böylesine geniş kapsamlı ve halka açık bir iftar programı düzenledik.Tarihi eserlerimizin restoresinden sonra bu eserleri gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen meydan projesinin tamamlanmasıyla meydanımız da bu türlü hem insan yoğunluğu hem de manevi yönü büyük organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Hemşehrilerimizin etkinliklerimize yoğun ilgi göstermesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor."

İftar programına katılanlar için ezandan önce Tasavvuf Musikisi Konseri verilirken, Merzifon Müftüsü tarafından da ramazan ayının önemi ile ilgili sohbet gerçekleştirildi.

İftar programına Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral İsmail Güneykaya ve vatandaşlar katıldı.

Ezan sesi ve iftar duası ile oruçlarını açan Merzifonlular, birlikte oruç açmanın farklı bir duygu olduğunu dile getirerek, organizasyon nedeniyle belediye yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: AA