Bosnalı Bakan Yardımcısından Bigmev'e Ziyaret

İSTANBUL - Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomi İlişkileri Bakan Yardımcısı Ermina Salkiçeviç Dizdareviç, Bosna Hersek İle İlişkileri Geliştirme Merkezi'ni ziyaret etti.

BİGMEV'den yapılan açıklamaya göre, ziyarette Bosna Hersek ve Türkiye arasında enerji ve madencilik sektörlerindeki işbirliği görüşüldü.

Nisan ayında Ankara'da gerçekleştirilen Enerji Forumu'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Bakan Yardımcısı Hasan Mercan'la görüşen Ermina Salkiçeviç Dizdareviç, Bosna Hersek'e enerji ve madencilik yatırımı sözü almıştı. Aynı forumda iki ülkenin çatı kurumları arasında işbirliği yapılması yönünde de fikir birliğine varılmıştı.

Ermina Salkiçeviç Dizdareviç'in BİGMEV ziyareti; iki ülkenin enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren çatı kurumları arasında İşbirliği Sözleşmesi hazırlanması çalışmalarını başlatmış oldu.

Dış Ticaret ve Ekonomi İlişkileri Bakanı Yardımcısı Salkiçeviç Dizdareviç, bu tür aktivitelere her zaman destek vereceğini ifade ederek, asıl amacın Bosna Hersek'in ekonomik büyümesi olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA