AK Parti Heyetinden Ktb'ye Ziyaret

KAHRAMANMARAŞ - AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türkiye'nin hızla büyümeye ve ülkede güçlü bir ülke olma yolunda ciddi adımlar atılmaya başlandığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti milletvekilleri Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Sevde Bayazıt Kaçar, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç ve yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve yönetim kurulunu ziyaret etti.

Ünal, ziyarette yaptığı açıklamada, 11 yıllık iktidarları döneminde Kahramanmaraş'a 575 projede 5,5 milyarlık bir kaynak aktarıldığını kaydetti.

Buna rağmen AK Parti milletvekillerinin Kahramanmaraş'ta acımasızca eleştirilmesini haketmediklerini ifade eden Ünal, şunları söyledi:

"Bundan 11 yıl önce 10 yaşında veya 13 yaşında olan gençler 2002 yılında nasıl bir Türkiye devraldığımızı bilmiyor. Biz Türkiye'yi karanlık günlerden aydınlık günlere çıkardık. IMF kapılarında nasıl dolaştığımızı çabuk unuttuk. Siyasette ve ekonomideki istikrarsızlıkları çabuk unuttuk. 2002 yılında iktidara geldiğimizde önce siyasi istikrar sağlandı. Arkasından ekonomik istikrar sağlandı. Türkiye normalleşmeye başladı.

Havaalanları, barajlar, 17 bin kilometre duble yol yapıldı. Ülkemiz hızla büyümeye ve güçlü bir ülke olma yolunda ciddi adımlar atılmaya başlandı. Bu durumdan tabii olarak rahatsız olanlar oldu."

Ünal, sandıkta yenilmeyen AK Parti'nin özelllikle CHP ve Gazi Parkı'ndaki olaylarla devrilmeye çalışıldığını ama başarılamadıını ifade etti.

TPB Genel Başkanı Pakdil ise AK Parti'nin attığı demokratikleşme adımlarının Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunların çözümüne ciddi katkılar sağladığını belirtti.

Ekonomik alandaki gelişmelerin sağladığı katkı da düşünüldüğünde demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti alanında gerçekleştirilen reformların Türkiye'nin prestijini yükselttiğini ifade eden Pakdil, "Son 11 yılda Türkiye ekonomisi, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin de etkisiyle büyük bir dönüşüm gerçekleştirmiş ve pek çok alanda yapısal reformlar hayata geçirilmiştir. Dünyanın 16. ve Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olan Türkiye, en güçlü ekonomilerin temsil edildiği G-20'nin faal bir üyesidir. 2012 ve 2013 yılında büyümenin yavaşlamasının sebebi ise komşu ülkelerimizdeki karışıklıklardır. İster istemez komşularımızın durumu ekonomimizi de etkilemiştir" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zaman zaman siyasileri eleştirdiklerini ifade eden Balsuyu, "Hepimizin ortak paydası Kahramanmaraş'ı daha ileriye nasıl taşırız bunun çabası içerisindeyiz. Bizlerin bir eksikliği var. Hepimiz bir araya gelemiyoruz. Hepimiz bir olamıyoruz. AK Parti iktidarı olarak, havaalanları, barajlar ve 17 bin kilometre duble yol yapıldı ama Kahramanmaraş diğer illere göre biraz geride kaldı" dedi.

Balsuyu, geçmiş hükümetlerden kalan eksikliklerin en kısa sürede kapatılarak birlik ve beraberlik içinde Kahramanmaraş'ın hak ettiği yere gelmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA