Seaş Bölgesel İsıtma Sistemi Ünitesindeki Yangın

MANİSA - Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, geçen hafta Bölgesel Isıtma Sistemi'nin kurulu olduğu ünitede çıkan yangından sonra endişelenecek bir konu olmadığını belirterek, "İstenildiği takdirde sıcak suyu hemen veririz" dedi.

Şerifoğlu, gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine sistemle ilgili vatandaşları tedirgin edecek bir husus olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bizlere bugün ısıtma sistemini veriyoruz deseler hemen sıcak suyu veririz, hiçbir problemimiz yok. İstenildiği takdirde sıcak suyu hemen veririz. Bölgesel Isıtma Sistemi'nde ana buhar 5. ünitede bulunuyor. Kontrol sistemi ile alakalı kablo hattı var. Bunun için 2,5 aylık bir süre var. Biz bunu kısa sürede tamamlayacağız. Biz her ihtimale karşı 6. üniteden de besleme yapacağız. Bunu ek bir yatırım olarak yapacağız. 200 bin liralık kablo hattını tamamladık mı bir problem kalmıyor. En geç ekim ayına kadar biz bu sistemi tamamlarız. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. 6. ünitenin de tamamlanması ile birlikte herhangi bir aksaklıkta diğer üniteyi devreye sokarız. 6. üniteyi tamamladığımızda Kırkağaç'a da sistem kurulacak, hazırlık anlamında çalışmalar yapacağız."

Yangının tamamen şanssızlık eseri çıktığını ifade eden Şerifoğlu, 5. ünitede bulunan yağ tankının çıkış vanalarından sızma olduğunu, basınçlı olduğu için kızgın buhar hattının by-pass borusunun açık kalan izolasyonsuz bölüme teması sonucu ateş aldığını kaydetti.

Sadece elektrik ve kontrol kablolarında birkaç pompada hasar olduğuna işaret eden Şerfioğlu, hasarların en kısa sürede tamamlanması için çalışmalara devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA