Afyonkarahisar’da Ramazan Ayında Tatlıcı Esnafı Satışlardan Memnun

Afyonkarahisar’da tatlı satışlarının Ramazan ayında arttığını söyleyen esnaflar, her yıl olduğu gibi bu yılda güllacın Ramazan’ın değişmez tatları arasında yer aldığını söylediler.

Afyonkarahisar’da Ramazan Ayında Tatlıcı Esnafı Satışlardan Memnun
Tatlı satışlarının Ramazan ayının gelmesi ile birlikte arttığına dikkat çeken tatlıcı esnafı, satışlardan memnun olduklarını dile getirdiler. Afyonkarahisar Aftat işletmecisinin sahibi Bekir Ayder, Ramazan ayında en fazla satılan tatlı ürünleri arasından güllaç, kabak tatlısı ve irmik helvasının geldiğini belirterek, bu tatlı türlerinin fazla satılmasının nedenin ise öncelikli olarak hafif tatlılar olması olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar denilince ilk akla gelen tatlılar arasında yer alan ekmek kadayıfının ağır tatlılar grubunda olduğu için baklava ile birlikte Ramazan’da fazla rağbet görmediğini de söyleyen Ayder, “Ama her zaman olduğu gibi marka tatlımız olan ekmek kadayıfının yeri ayrı” dedi

Satışlarla alakalı da bilgi aktaran Ayder, şöyle konuştu:
“Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tatlı satışlarımızda arttık. Vatandaş sofralarını tatlısız kurmuyor diyebiliriz. En çok sattığımız tatlı ise Ramazan ile özdeşleşen güllaç. Tabii vatandaşın damak zevkine göre satılan tatlı türleri de farklılık gösteriyor. Şuanda esnaflar olarak satışlarımızda diğer aylara göre gözle görülebilir bir artış olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Umarım bu durum Ramazan ayının sonuna kadar böyle devam eder.”
Kaynak: İHA