Ürgüp’te İçme Suyu Şebeke Yenileme Çalışmaları Sürüyor

Başbakanlık SUKAP projesi kapsamında, Ürgüp Belediyesi ve İller Bankası tarafından başlatılan ve ilçenin eskiyen ve işlevini yitiren su hattını yenileme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Ürgüp’te İçme Suyu Şebeke Yenileme Çalışmaları Sürüyor
Ürgüp’ün ana caddesi olan Kayseri Caddesi’ndeki içme suyu şebeke yenileme çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başlayan çalışmalar yüzde 70 oranında tamamlandı. Ürgüp’ün yenilenen su projesi kapsamında 4 tane de su deposu bulunuyor.

Su, kanalizasyon ve doğalgaz çalışmalarının ardından Ürgüp Belediyesi, kentin bazı yollarında ise beton asfalt kaplama ile bordür ve kaldırım çalışması yapacak.

Ürgüp'te yaşayanların su ihtiyaçlarını, en sağlıklı koşullar içerisinde temin edebilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ''İlçemizin sorunlarına kalıcı çözüm bulmak için çalışıyoruz. Su şebekesinin baştan sona yenilenmesi de bizim için büyük önem taşıyor. Vatandaşlarımıza suyu daha kaliteli ve kesintisiz ulaştırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi.

Yıldız, şebekenin yenilendiği yerlerde yol ve kaldırımların hızla yapıldığını kaydederek, “Vatandaşlarımız çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Çünkü yollarımız azami dikkat göstermemize rağmen bozuluyor. Bu sıkıntıları uzun yıllar çekmemek için bu çalışmaları yapmaya mecburuz. Vatandaşlarımdan anlayış bekliyorum” diye konuştu.


Çalışmalarda yüzde 70 seviyesine gelindiğini ifade eden Başkan Yıldız, aynı oranda ev abone bağlantılarının da yapılmaya devam ettiğini, bazı mahallelerde eskimiş içme suyu borularının tamamen değiştirilerek vatandaşların yeni şebekeden gelen suyu kullandığını kaydetti.

Kaynak: İHA