Eskişehir'de Sokak Hayvanları Festivali

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de, 20-21 Temmuz'da gerçekleştirilen "Sokak Hayvanları Festivali" kapsamında sokak hayvanlarına yararına kermes düzenlendi.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği, Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Eskişehir Sokak Hayvanlarına Yardım Projesi ekibi ve Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu tarafından Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde başlayan festivalin açılışında, kedi-köpek mamaları, hayvan figürlü süs eşyaları, takılar ve çeşitli ürünler sergilendi.

Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt Zengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, festivalin amacının insanları, sokak hayvanlarının neler çektiğini ve onların barınaktaki yaşamları konusunda etkileyebilmek olduğunu söyledi.

İnsanların, sokak hayvanlarının barınaklarda yaşaması gerektiğine inandığını vurgulayan Zengin, "Barınaklar hayvanlar için adeta birer hapishane. Festival boyunca kermes ve etkinliklerden elde edeceğimiz gelirler, sokak hayvanlarının tedavi masrafları için kullanılacak" dedi.

Yarın sona erecek festival kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacak.

Kaynak: AA