Avrupalı Genç Sosyalistler Foça'da Gezi Parkı'na Destek İçin Yürüdü

İzmir'in Foça ilçesinde gerçekleştirilen Avrupalı Genç Sosyalistler (YES) Yaz Kampı çerçevesinde, Gezi Parkı Direnişine Destek yürüyüşü ve gösterisi yapıldı.

Avrupalı Genç Sosyalistler Foça'da Gezi Parkı'na Destek İçin Yürüdü
Türkiye'de ilk defa CHP Gençlik Kollarının ev sahipliğinde düzenlenen yaz kampına Avrupa'nın muhtelif ülkelerinden katılan Genç Sosyalistler, Gezi Parkı eylemine destek vermek için Foça caddelerinde yürüdü, Atatürk anıtı önünde gösteri yaptı.Kamp alanında toplanan yaklaşık 250 kişi, ellerindeki pankart ve dövizlerle birlikte Foça'nın Büyük Deniz Sahilinden kortej halinde Atatürk anıtının bulunduğu Cumhuriyet Alanına yürüdü. Burada 15 dakika Duran Adam eylemi yaptıktan sonra Gezi Parkı olayları lehine sloganlar atan grup bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sonrasında Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden isimler tek tek okunurken katılımcılar da “burada” diye bağırdı. Daha sonra farklı dillerde bir ağızdan Enternasyonal Marşı’nı söyleyen Genç Sosyalistler, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde olaysız dağıldı.

Gösteri sonrası gazetecilere konuşan CHP Gençlik Kolları Parti Meclisi Üyesi Gözde Pişkin, şunları söyledi: “Avrupalı Genç Sosyalistler’in kendi talepleri üzerine dünyanın birçok yerinden yoldaşlarımızla burada Gezi Parkı eylemine bir destek yürüyüşü yapmak istedik. Demokrasi, eşitlik ve özgürlük adına ülkemiz için 21. Yüzyılın en önemli adımlarından biri olan Gezi Parkı direnişine omuz verdiler. Herkese teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA