Tatvan Doğu Anadolu Fuarı ve Kültür Sanat Festivali

BİTLİS - Tatvan Doğu Anadolu Fuarı ve Kültür Sanat Festivali'nin açılışı yapıldı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bu yıl 45'incisi düzenlenen fuarın açılışı öncesinde çeşitli illerden gelen halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Fuarın açılışında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, çözüm sürecinde herkesin barışı daha güçlü bir sesle sahiplenmesi ve Kürtlerin demokratik bir duruş ortaya koyması gerektiğini söyledi.

Baydemir, büyük bir umut ve hasretle Kürt halkının 7'den 70'e barış elini uzattığını belirterek, 6 aydan bu yana illere çatışmalardan kaynaklı cenaze gelmediğini hatırlattı.

Sürecin bu şekilde devam etmesi için hükümetin adım atması gerektiğini vurgulayan Baydemir, hükümetin atacağı adımı beklemek yerine de demokrasi ve barış zemini içerisinde herkesin özgürlüğe, barışa ve kardeşlik hukukunun inşasına yürümesi gerektiğini kaydetti.

"Bölgede yapılabilecek en büyük yatırım, barışa yapılacak yatırımdır" diyen Baydemir, ülkede yaşayan halklara dostluk ve kardeşlik çağrısında bulunarak, insanların, devletin ve hükümetin de kardeş Kürt halkına özgürlüğü çok görmemesi gerektiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından sanatçı Ferhat Tunç'un konseriyle devam eden etkinlikte, vatandaşlar söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti.

Etkinlik, havaifişek gösterisiyle son buldu.

Kaynak: AA