Doktorun "ultrasonda Bebeğin Engelini Görmediği" İddiası

ADANA - Elsiz doğan bebeğin engelli olduğunu ultrasonda görmediği iddia edilen uzman doktor, görevi ihmal suçundan yargılandığı davada beraat etti.

Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık uzman Dr. Özgür Kayaselçuk, anne Nilgün ve baba Kemal Leventdurur ile ailenin avukatı Veli Küçük hazır bulundu.

Kayaselçuk, savunmasında, özel bir hastanede görev yaptığı belirterek, "Ultrasonda bebeğin sağlıklı görünmesi, sağlıklı doğacağı anlamına gelmez. Hasta bana geldiğinde 16 hafta 4 günlük hamileydi. Söz konusu durum tespit edilse daha çocuğun alınması suçtur. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum'' dedi.

Anne Nilgün Leventdurur da, sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek, ''Çocuğun sakatlığını görmeme ihtimali yok. Son ultrasonda da olsa çocuğun sağlam olmadığını görmeliydi. Cezalandırılmasını istiyorum'' diye konuştu.

Avukat Veli Küçük ise sıradan birinin fark edebileceği durumu sanığın görmemesinin mümkün olamayacağını öne sürerek, "Bu durum suç unsuru teşkil eder. Sanığın bu durumu görüp, müvekkillerimi bilgilendirmesi gerekirdi. Bundan sonra alınabilecek kararlar müvekkilimin ve bu konudaki heyetin takdirinde bir durum. Atılı suçun unsurları oluşmuştur. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, "görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine neden olma" suçundan yargılanan sanığın, suç unsurları oluşmadığı kanaatine vararak beraatine karar verdi.

-Olay-

Nilgün-Kemal Leventdurur çifti, 30 Temmuz 2010'da özel bir hastanede doğan bebeklerinin sağ kolu dirsekten aşağısı olmadığı için hamilelik dönemi kontrolleri yapan ve doğumu gerçekleştiren doktor hakkında dava açmıştı.

Kaynak: AA