Yenimahalle’de Sokak İftarları Sürüyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği sokak iftarlarında Beştepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Yenimahalle’de Sokak İftarları Sürüyor
Vatandaşlara eski Ramazanları, düzenledikleri etkinliklerle yeniden yaşatan Yenimahalle Belediyesi konuklardan tam not aldı.
İftar saatine dakikalar kala mahalle sakinleri yemek standının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kur’an-ı Kerim dinletisi ve dualarla başlayan iftar yemeğinde vatandaşlar Ramazan bereketini hep birlikte yaşadılar. İftar yemeğine katılan konuklarla teker teker selamlaşan Yaşar, çocuklarla da uzun sohbetler etti. Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal ve Gürol Karahisarlıoğlu’nun da katıldığı iftar yemeğine mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Yaşar iftar yemeğinde yaptığı konuşmasında,“12 ayın sultanı Ramazan Ayı’nda sevginin, saygının, paylaşımın artmasını diliyorum. 4 yıldır Ramazan’ı Yenimahalle’nin her mahallesinde coşkuyla kutlamaya ve çocuklara Ramazan bilincini aşılamaya çalıştık. Bizim çocukluğumuzun Ramazan’ında evde pişen yemekten komşuya da giderdi. Ama büyük şehirlerde bu gelenek git gide azalıyor. Biz Yenimahalle Belediyesi olarak komşuluk bilincini ve paylaşmanın güzelliklerini çocuklarımıza aşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Ramazan etkinliklerinde Karagöz ve Hacivat gösterisi ile kukla gösterisi izleyenleri eğlendirirken; Tasavvuf müziğinin güçlü sesleri Fazlı Çoban ve Esat Aydoğan, ilahileri Beştepe Mahalle sakinleri için söyledi.

7’den 70’ e her yaştan vatandaşın katıldığı etkinlikte, çeşitli yarışmalarla çocuklar da sürpriz hediyeler kazandı. Kukla gösterisinde çalan ‘gangnam style’ şarkısıyla hep birlikte oynamaya başlayan çocuklar da unutulmaz bir Ramazan akşamı geçirdi.
Kaynak: İHA