Vurmalı Çalgılar Festivali

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çocuk Ritim Grubu, Vurmalı Çalgılar Festivali'ne katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 7'ncisi düzenlenen ve yaklaşık 300 öğrencinin performans sergilediği festival, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser salonunda gerçekleştirildi.

CSO vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer'in koordinasyonu ile yapılan festivale Aydın, Gaziantep, Konya, Bursa, İzmir, İstanbul, Balıkesir ve Ankara'dan 12 ritim topluluğu katıldı.

Öğrencilerin etnik çalgılar ağırlıklı olmak üzere hemen hemen bütün vurmalı çalgıların yer aldığı gösterilerini sunduğu festivalde, grublara, CSO ve opera sanatçıları Soner Özer, Hakan Yağuş, Tansu Karpınar, Can Kıyıcı, Özgü Bulut ve Irmak Tokgöz eşlik etti.

Özer, kendilerine çok sayıda başvurunun geldiğini ve eleme yaparken çok zorlandıklarını, sadece seçtikleri grupları festivale davet ettiklerini belirtti.

Vurmalı çalgıların çocukların özgüvenini oluşturmada büyük katkı sağladığına dikkati çeken Özer, çocukların okullarında hem güzel vakit geçirmelerini hem de kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını amaçladıklarını aktardı.

Çocuklara enstrümanlarla ilgili bilgi verilen festivalde, Anadolu Üniversitesinden vurmalı çalgılar eğitmeni, çocuklara vücutlarını kullanarak nasıl ritm tutabileceklerini uygulamalı gösterdi. Festivalin sonunda katılımcı gruplara teşekkür plaketleri, öğrencilere de performanslarından dolayı başarı belgeleri verildi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, ritim grubunun iki yılı aşkın süredir eğitimlere ve faaliyetlere devam ettiklerini belirtti.

Marangoz, çocuk ritim grubunu onlarca topluluk arasından seçilerek böyle bir festivale katılmaya hak kazanması ve festivaldeki başarılı performanslarından dolayı duyduğu memnuniyeti aktardı.

Kaynak: AA