Denizli'de Hayvancılık Yatırımlarına AB Desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Denizli İl Koordinatörlüğü'nün çıktığı çağrı ile Denizli'de hayvancılık alanında yapılacak 11 milyon 808 bin tutarındaki 6 yatırımın sahiplerine Avrupa Birliğinden sağlanacak 5 milyon 650 bin liralık desteğin sözleşmeleri onaylanarak verildi.

TKDK'nın AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı 9. çağrı dönemi kapsamında Denizli'de çıktığı ilk çağrıda projeleri kabul edilen yatırımcılara sözleşmelerinin teslimi dolayısıyla tören düzenlendi.

TKDK Denizli İl Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen törende, toplam yatırım tutarı 11 milyon 808 bin lira olan, 3'ü süt, 3'ü de et üretecek olan 6 yatırımcıya 5 milyon 650 bin lira hibe sağlayan sözleşmeleri teslim edildi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, törende yaptığı konuşmada, Denizli'nin sadece sanayi ve turizm kenti olmadığını, son yıllarda uygulanan projeler ve müteşebbislerin yatırımları neticesinde Denizli'nin tarım ve hayvancılık sektöründe iddialı iller arasına girdiğini belirtti.

Türkiye'de Avrupa Birliğine süt gönderebilme yeterliliğine sahip 13 onaylı süt çiftliğinden 6'sının Denizli'de bulunduğunu, Denizli'den AB ülkelerine süt ihracatına başlandığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Kabul edilen projelerle toplamda Denizli'ye yapılacak 11 milyon 808 bin lira tutarındaki yatırımın 5 milyon 650 bin lirası geri dönüşümsüz olarak müteşebbislere ödenecektir. Yapılacak yatırımlarla kırsal kesimde istihdam artacak, insanlara yeni ekmek kapıları açılacaktır. Bu projeler sadece proje sahipleri için değil müteşebbisleri motive etmeye de öncülük edecektir."

TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren yeni yatırım projeleriyle ilgili incelemelerin devam ettiğini belirterek, "Müteşebbislerimizi yatırıma davet ediyoruz. Biz müteşebbislerimizin yatırım yapmasına ortak oluyoruz, karlarına değil" dedi.

Konuşmaların ardından 60 baş süt sığırcılığı projesi ile bin baş koyunculuk projesi ve 92 bin kapasiteli broyler tavukçuluk yatırımı yapacak 6 müteşebbise sözleşmeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Törene AK Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA