Dede ve Nine İle Torunu Aynı Törende Evlendi

BOLU - Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 79. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen toplu nikah töreninde 10 yıl önce boşanan dede ve nine ile 21 yaşındaki kız torunları dünyaevine girdi.

Bolu Belediyesince Karaçayır Parkı'nda düzenlenen toplu nikah töreninde 17 çiftin nikahı kıyıldı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın kıydığı nikahlarda çiftlerin şahitliğini Bolu Valisi Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun yaptı.

Törende konuşan Yılmaz, çiftlerin mutluluğunun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Yılmaz, Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 79. yıl dönümünü il genelinde kutladıklarını ifade ederek, ''Şu anda 17 damadımız, 17 gelinimiz var, onlarla çok önem taşıyan aile birliğini oluşturmak için buradayız. Bu birliği ekonomik durum itibarıyla yapamayacak olan arkadaşlarımız var ama hamiyet sever insanlarda var. Allah bu işlerin hayırlara vesile olmasını ve bu beraberliklerin kalıcı olmasını sağlasın'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yılmaz, 17 çifte evlilik cüzdanlarını teslim etti.

-Dede ve nine ile torunu aynı törende evlendi

Törenin en ilgi çekici çiftleri 10 yıl önce boşanan 5 çocuk, 50 torun sahibi Şehriban Araç ile yeniden evlenen Kamil Ataş ve Fırat Koçak ile dünyaevine giren 21 yaşındaki torunu Yeliz Ataş oldu.

Dede Ataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, eski eşiyle 25 yıl evli kaldıktan sonra boşandığını, 10 yıl sonra 5 çocuğu ve 50 torununun hatrı için evlenmeyi kabul ettiğini belirterek, "Ayrı kaldığımız 10 yıl sonra birbirimizi özledik. 5 çocuğum ve 50 torunumun hatrına evlendik. 'Baba, dede ne olur evlenin artık' dediler, biz de evlendik" diye konuştu.

Torunu Yeliz Ataş'ın da aynı törende evlendiğini ifade eden Ataş, şunları söyledi:

"Yıllar sonra eşimle tekrar bir araya geldiğimiz ve yeniden mutlu olduğumuz bugünün bizim için bir özelliği daha var. Oğlum Kazım Ataş'ın kızı, torunum Yeliz Ataş, damadımız Fırat Koçak ile evlenmek için başvuruda bulundu. Ne güzel bir duygudur ki aynı törende evleniyoruz. Bu durum herkese nasip olmaz. Bolu Belediyesi toplu nikah töreni yapıyor, bize de çifte düğün yaşatıyor."

Yeliz Ataş ise çok heyecanlı olduğunu kaydederek, "Dedemle aynı anda evlendiğim için çok şaşkın ve çok heyecanlıyım. Bu, benim için farklı bir deneyim oldu. İnşallah ömür boyu mutlu oluruz. Dedeme, babaanneme ve burada evlenen diğer çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA