Bbp Genel Başkanı Destici Açıklaması

MERSİN - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Önümüzdeki genel seçimlere kadar, Türkiye'deki genel seçimlerde uygulanan barajın düşeceğine inanıyorum. Çünkü kamuoyu o konuda baskı yapmaya başladı. Zaten baraj hiçbir zaman istikrarın garantisi veya ölçüsü olamaz" dedi.

Destici, bir süre önce babası Mehmet Kartal'ı kaybeden genel başkan yardımcısı Kaptan Kartal'a Toroslar ilçesindeki evinde taziye ziyaretinde bulundu.

Kartal ailesine başsağlığı dileklerini ileten Destici, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında İslam coğrafyasında akan kan ve göz yaşının bir an önce dinmesini diledi.

Aralarına fitne, fesat sokulan Müslümanların birbirine düşürüldüğünü belirten Destici, "Bu çerçevede Mısır'da büyük bir hak gaspı yaşandı. Milletin oyuyla hilesiz bir şekilde iş başına gelmiş bir iktidar, askeri darbeyle devrildi. Oradaki kardeşlerimiz seçtiklerine kanları, canları pahasına sahip çıkıyorlar. Onları alkışlıyorum, onları selamlıyorum. Onların bu haklı mücadelesinde yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Suriye'de her gün onlarca Müslüman kardeşimiz hayatını kaybediyor. Oradaki kardeşlerimiz için de bu iç savaşın sona ermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Destici, bir gazetecinin "BBP, Türkiye'nin tamamında yerel seçimlere katılacak mı?" şeklindeki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"BBP olarak son seçim sonuçlarına göre Türkiye'nin hemen hemen tamamına yakın yerinde 4. ya da 5. olmuş bir siyasi partiyiz. Bu bize şu avantajı getiriyor; bütün seçim kurullarında ve sandıklarda resmi görevli bulundurabileceğiz. BBP olarak yerel seçimlerde bu avantajı da kullanarak başta büyükşehirler olmak üzere hem merkezdeki ilçelerde hem de diğer ilçelerde kendi adaylarımızla seçime katılacağız. 2014 yerel seçimlerini Türkiye açısından en azından bir demokratikleşme seçimi olarak görmek istiyoruz, siyasi partiler ve seçim kanunundaki birtakım antidemokratik uygulamaların değiştirileceği ve bunun baskısının uygulanacağı seçim olarak görüyoruz. Kendi partimiz açısından da baktığımız zaman, bunu bir sıçrama ve yükselme seçimi olarak görüyoruz. Önümüzdeki genel seçimlere kadar, Türkiye'deki genel seçimlerde uygulanan barajın düşeceğine inanıyorum. Çünkü kamuoyu o konuda baskı yapmaya başladı.

Zaten baraj hiçbir zaman istikrarın garantisi veya ölçüsü olamaz. 1995 seçimlerinde de baraj vardı. Ama 7 parti Meclis'e girdi, 3-4 partili koalisyon oldu. Dolayısıyla baraj bu anlamda istikrarın garantisi değil."

-Çözüm süreci

Çözüm süreciyle ilgili de değerlendirmede bulunan Destici, gelinen noktada sürecin müzakereden çıkıp taviz verme sürecine dönüştüğünü savundu.

Her türlü hukuksuzluk ve meydan okumaya karşı hükümetin tepkisiz kaldığını ileri süren Destici, "Hainler için şehitlikler kuruluyor. Hainler ne zamandan beri şehit oldu da şehitlik yapılıyor? Askerimizin, polisimizin, vatandaşlarımızın katilleri için sözde şehitlikler kuruluyor, hükümetten ses yok. Diyarbakır'da, Cizre'de, Güneydoğu Anadolu'nun çeşitli yerlerinde özel güvenlik birimleri oluşturuluyor, hükümetten yine ses yok. Çatışmalar yapılıyor, karakollara saldırılıyor, hükümetten ses yok" dedi.

Destici, PKK'nın nihai hedefinin devletleşme olduğunu ve bundan vazgeçmediğinin görülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA