"Annem Kanseri Yendi Projesi" Anadolu'ya Yayılacak

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin, kişisel deneyiminden yola çıkarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle temin ettiği Mobil Mamografi Aracı ile başlayan "Annem Kanseri Yendi Projesi", Anadolu'ya yayılacak.

Kestelli'nin, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda geçen yıl imzalanan protokolle Sağlık Bakanlığı'na devrettiği Mobil Mamografi Aracı ile yürütülen "Annem Kanseri Yendi Projesi", borsa binası önünde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Kestelli, 3 yıl önce tesadüfen yaptırdığı bir meme sağlığı taramasında tümör oluşumuna rastlandığını ve bu gerçeği kabul ederek hastalıkla mücadele etmeye karar verdiğini anımsattı.

Türkiye'de kadınların meme kanserinin erken teşhisi konusunda çok savunmasız olduğunu gördüğünü, sağlığına kavuştuktan sonra bu konuda bir şeyler yapma sorumluluğu hissederek bir mobil mamografi aracını devlete hibe etmeye karar verdiğini anlatan Kestelli, Sağlık Bakanlığı ile geçen yıl imzalanan protokolle hizmet vermeye başlayan aracın bu yıl daha da donanımlı hale getirildiğini ifade etti.

Kestelli, "Geride kalan sürede aracın eksikleri tamamlandı ve entegre bir sistem kuruldu. Bugünden sonra bu aracın Anadolu'yu dolaşıp kadınımıza hizmet vermeye devam edeceğini bilmek, sevincimi artırıyor. Umuyor ve diliyorum ki bu bir başlangıç olur ve gezici mamografi araçlarının sayısı hızla artar" dedi.

İZTB önünde hafta sonuna kadar ücretsiz tarama hizmeti verecek olan aracın, daha sonra Ankara'ya gideceği ve Sağlık Bakanlığı'nın belirleyeceği programla Anadolu'da tarama hizmeti sunacağı bildirildi.

Kaynak: AA