Tenzile Ana Hasta Konukevi’ne Yoğun İlgi

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hasta ve hasta yakınları için 5 yıldızlı otel konforunda inşa edilen Tenzile Ana Hasta Konukevi yoğun ilgi görüyor.

Tenzile Ana Hasta Konukevi’ne Yoğun İlgi
Konukevi'ni kullananlar, Meram Belediyesi’nin vermiş olduğu hizmetlerden dolayı duacı olduklarını ifade etti.

Yaklaşık 1 aydır Hasta Konukevi'nde misafir olan Emin ve Asiye Karabulut çifti, konukevinin çok temiz olduğunu belirterek, “Burada bizimle çok ilgileniyorlar. Vatandaş için çok iyi. Burada hiç bir ücret ödemeden kalıyoruz ve yakınlarımızın tedavisini takip ediyoruz. Allah razı olsun" dedi.

Konukevinde kalan Yeter Özdemir ise, konukevini çok beğendiğini dile getirerek, her şeyin dört dörtlük olduğunu söyledi.

Asiye Karabulut da, "Benim damadım, Yeter hanımın da oğlu Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüyor. Biz Zonguldaklıyız. Kulu'da akrabalarımız var ama oradan da sürekli gelip gitmek mümkün değil. Elimizden bir şey gelmese de burada kalarak hastamıza manevi destek oluyoruz. Bu hizmetin önemini ve güzelliğini kelimelerle anlatmak mümkün değil. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sabah akşam, her gün dua ediyoruz. Böyle bir hizmeti ilk defa burada görüyorum. Başka bir yerde görmedim. Her şey mükemmel. Allah razı olsun belediyeden" diye konuştu.

Meram Belediyesi Tenzile Ana Hasta Konukevi'nde kalan Ankara Keçiörenli Kadir Koç ise, hatıra defterine duygularını şöyle aktardı:
"Değerli Başkanım, Meram Belediyesi olarak vermiş olduğunuz hizmet karşılığında ne kadar övünseniz azdır. Biz hasta yakınlarını 5 yıldız konforunda, hiçbir karşılık beklemeden ağırladınız. Çok minnettarız. Bizleri hastane koridorlarında beklemekten kurtardınız. Sizlere ne kadar dua etsek azdır. Allah sizden ve çalışanlarınızdan razı olsun.” Başka bir vatandaş ise hatıra defterine "Ne güzel bir düşünce ve ne güzel bir hizmet. Eski Türk konukseverliğinin günümüzdeki en güzel, en modern ve en başarılı örneği. Gerçekten tebrik ediyoruz. Bu hizmeti düşünen ve hayata geçiren herkesten Allah razı olsun" diye yazdı.

Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yanında bulunan Tenzile Ana Hasta Konukevi'nin açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şeb-i Arus Törenleri'nde yaptığı toplu açılışlarla gerçekleştirilmişti. Herhangi bir ücret alınmaksızın hasta yakınlarının konakladığı tesis otel konforunda inşa edildi. Konukevi 42 odası ile 84 kişiye hizmet veriyor.
Kaynak: İHA