Trabzon'da Polisin Telefon Görüşmelerini Kayıt Altına Aldığı İddiası

TRABZON - Arsin Kaymakamı Salih Altun'un, Arsin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan telefon görüşmelerinin kayıt altına alınarak tutanakla Trabzon Emniyet

Müdürlüğüne gönderildiği yönündeki suç duyurusu üzerine ilgililer hakkında başlatılan adli ve idari soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Arsin ilçesindeki bir sokak ile caddeye araç park edilmesinin önlenmesi konusunda görüştüğü Arsin İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çörüt ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından bu konuşmaların kaydınının bir marongoza dinletildiğini öğrendiği ileri sürülen Arsin Kaymakamı Salih Altun'un, İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile yapılan yazışmaların kayıtlarını istediği öğrenildi.

Bu yazışmaları inceledikten sonra, kendisi ya da vatandaşların Arsin İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı telefon görüşmelerinin, kayıt altına alındığı bildirilmeden polislerce kayıt altına alınarak bir tutanak ile Trabzon Emniyet Müdürlüğüne gönderildiğini anladığı belirtilen Kaymakam Altun, telefon görüşmelerinin usülsüz olarak kayda alındığını ancak iletişim denetlemesinde ise tek yetkinin yargıda olduğunu ifade ederek, sorumlular hakkında Trabzon Valiliği ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Valiliği ve Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili başlattığı soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, AA muhabirin soruları üzerine konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü belirterek, tarafların birbirine karşı iddiaları olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bugün bir ulusal gazetenin manşetinde "Polisin kulağını kaymakam büktü" başlıklı bir haber yer alması üzerine idari soruşturma için Trabzon'a Ankara'dan bir mülkiye müfettişi davet edeceklerini anlatan Yavaş, şöyle konuştu:

"Karşılıklı iddialar var. Şuanda şu haklıdır, bu haklıdır deme şansımız yok, Tahkikat devam ediyor. Telefon kayıtlarının usülsüz dinlenip dinlenmediği mülkiye müfettişinin incelemesi sonucu ortaya çıkacak. Telefon dinlemek anayasal bir suçtur, birisi bir şey yapıyorsa mutlaka bir gerekçesi vardır. Dolayısıyla yapılan şeyler usullü mü usülsüz mü soruşturma sonucunda belli olacak. Şuanda adli ve idari yönden soruşturmalar devam ediyor"

Kaynak: AA