Fatma Nine, Torunları İçin Elektrik İstiyor

TOKAT - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan beldesinde 50 yıldır elektriksiz evde yaşayan Fatma Kuduz, torunlarının elektriği olan bir evde yaşamını sürdürmesini hayal ediyor.

Günebakan belde merkezine 4 kilometre uzaklıktaki tek katlı evlerine elektrik hattı çekilmesini isteyen ancak 30 bin lira masrafı ödeyecek maddi durumu olmayan Kuduz ailesi, yetkililerden bu konuda yardım talep ediyor. Elektrik ve su şebekesi bulunmayan evde yaşam mücadelesi veren aile, uzanacak yardım elini bekliyor.

Ailenin en yaşlı ferdi Fatma Kuduz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde oğlu, gelini, kızı ve 6 torunu ile yaşadıklarını söyledi.

50 yıldır elektriksiz evde yaşadığını anlatan Fatma nine, "Yaşadıklarımı gelinim ve torunlarıma yaşatmak istemiyorum. Başbakan Erdoğan'dan yardım elini uzatmasını istiyorum. Başbakanımızın bizi görmesini istiyorum. Oğlum Şahin bel fıtığı olduğu için çalışamıyor. Ne bulursak onu yediriyoruz ve giydiriyoruz. Ramazanda daha da zor oluyor. Gece kalkacaksın, ateş ışığında yemek yapacaksın, zor tabi" diye konuştu.

Çiftçilikle uğraşan Şahin Kuduz ise dededen kalma, elektriği ve suyu olmayan evde 6'sı çocuk 10 kişi yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Elektrik şirketine başvurdum. Onlar da buraya hat çekmenin 30 bin lira masrafı olacağını söylediler. Başbakanımız '3 çocuk yapın' diyor. Ben 6 tane yaptım, birisi de yolda. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Emine Erdoğan annemizden, Fatma Şahin annemizden elektrik için yardım istiyorum. Çok zor oluyor. Akşam olunca çocuklar birbirini göremiyor. Çocuklarımı okutmak istiyorum."

-Çocuklar banyolarını odada yapıyor

Gelin Şahizer Kuduz da elektriksiz evde yaşamanın zor olduğunu dile getirdi. 7'nci çocuğuna hamile olduğunu belirten Kuduz, "Elektrik olmadığı için çamaşırları elde yıkıyorum. Allah rızası için önce elektrik olmasını istiyorum. Yıllardır eski bir evde oturuyoruz. İmkanımız olsa çoktan yaptırırdık. Çocuklarımın temizliğini yapamıyorum. Çocuklarım hasta olduklarında param olmadığı için doktora götüremiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. 6 çocuk elektriksiz eski evde nasıl yaşar? Çocuklarım karanlıkta korkuyorlar ve ağlıyorlar. Allah rızası için sayın Başbakanımdan yardım bekliyorum" diye konuştu.

Günebakan Belediye Başkanı Hasan Polatkan da "Kuduz ailesiyle ilgili şu anda bir şey yaptığımız yok. Belediyemizin durumu da ortada, onun için yardımda bulunamadık. Ailenin evi, beldemizin yaklaşık 4 kilometre dışında. Onları buraya getirmek istedik ama burada onlara ev yapabileceğimiz bir arsamız yok. İmkanlarımız olsa yardımcı olurduk. 21. yüzyılda insanlar leğende çamaşırlarını yıkıyor, dünyayla bağlantıları kopuk" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA